Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Brydenbach en Joke Coysman Belgisch kampioen
Nieuws

Tim Brydenbach en Joke Coysman Belgisch kampioen

TimB jokeCoysman

(foto Joris Sels)

Tim Brydenbach is in Eupen Belgisch kampioen LD triathlon geworden, voor Willem Brems en Bert Jammaer. Bij de dames mag Joke Coysman zich Belgisch Kampioene noemen. Zij haalde het voor Debbie Verstraeten en Leen Vanden Daele.

Lange tijd leken we op weg voor een ware stunt door Willem Brems. De SMO-Specialized atleet herhaalde hetzelfde scenario als in Aarschot. Willem kwam met ruim een halve minuut voorsprong op de andere favorieten als eerste uit het water. In de achtervolging sloegen eerst Tim Brydenbach en Bert Jammaer de handen in elkaar.

 

 

Toen bij de achtervolgers Hannes Cool kwam aansluiten, ging de Westvlaming er samen met Brydenbach vandoor. Jammaer moest afhaken. De Uplace-atleet verloor negen minuten in het fietsen en kwam pas als zesde de wisselzone binnen. “Fit, maar niet fris”, zo vatte Bert Jammaer zijn vorm vandaag samen. “Ik moet tevreden zijn met deze derde plaats. Deze week stonden er nog zware trainingen voor Ironman Mont-Tremblant op het programma. Zo heb ik woensdag nog 210 kilometer gefietst. Fris ben ik dus niet, en dat voel ik altijd het meest op de fiets. Vandaag was dat niet anders, want zwemmen en lopen ging eigenlijk prima. Ik voel dan ook dat mijn conditie goed zit. In die zin was dit BK een uitstekende test. Bovendien krijg je extra prikkels zoals de kans om jezelf te pushen naar een podiumplaats. Dus de vorm is er, nu moet ik gewoon zorgen dat ik tegen 18 augustus goed uitgerust ben en mijn Kona ticket kan veilig stellen”, aldus Bert Jammaer.

Vooraan ging de strijd om de Belgische titel onverminderd verder. Ondanks de inspanningen van Cool en Brydenbach fietste een sterke Brems steeds verder weg. “Hannes en ik hebben flink doorgereden”, vertelde Tim Brydenbach op de afterparty bij zijn al jarenlange sponsor Fietsen Slootmans in Vorselaar. “Maar Willem was ontzettend sterk en fietste zes minuten weg van ons, al vrees ik dat hij die inspanningen cash betaalde in het lopen. Ik merkte in het begin al dat ik het gat vlot aan het dichtlopen was en ben er uiteindelijk in geslaagd om nog bijna vier minuten weg te lopen van hem. Voor mij was dit een ideaal wedstrijdverloop. Ik voelde mij de hele tijd uitstekend. Zowel fysiek als mentaal zit het goed bij mij. Dat is ook een beetje aan jullie te danken. Toen jullie in het artikel op 3athlon.be van vorige week het hadden over het doorbuffelen (hier het bewuste artikel – nvdr), was ik wel content. Noem mij in het vervolg maar Buffel Brydenbach”, lachte de kersverse kampioen.

Bij de dames stond er alweer geen maat op Joke Coysman. Debbie Verstraeten verloor meer dan 3 minuten in het zwemonderdeel en slaagde er ook niet in om tijdens het fietsen dichterbij te komen. Het grote pluspunt voor de Kempische atlete was een sterk looponderdeel waarin de voetblessure helemaal verleden tijd bleek. Door die sterke halve marathon verzilverde ze haar tweede plaats, hoewel Eva Kennis vanuit de achtergrond aan het opzetten was. De Wuustwezelse strandde echter op de vierde plaats omdat Leen Vanden Daelen een erg regelmatige wedstrijd neerzette en terecht beloond werd met brons. De grote Waalse favoriete Alexandra Tondeur was toen al door een lekke band in de slortonde teruggezakt. Ook in de halve marathon bleek de hitte opnieuw geen bondgenoot voor Alexandra The Great. Tondeur moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

 

Download de uitslag