Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Belgisch titelweekend op twee fronten

Een volle triatlonkalender… We zullen het maar een luxeprobleem noemen. Zoals dit weekend, met zondag aan twee kanten van de taalgrens een Belgisch kampioenschap lange afstand. In Geel is het in de Powerman Vlaanderen aan de duatleten. Op dezelfde dag strijdt een topveld aan triatleten voor de medailles en de titel in Eupen. We hebben al een aantal atleten horen klagen die graag én duatlon én triatlon combineren, maar de organisaties hebben hun vaste datums en de federatie baadt (nog) niet in de luxe om vaste kampioenschapsweekends op te leggen aan organisaties. En dus wordt het zondag kiezen. Eupen lijkt daarbij de meest interessante keuze, al hebben we in Geel natuurlijk een internationale topduatlon van het Powerman circuit.

Rob Woestenborghs zal er zijn titel helaas niet verdedigen en dat is maar al te begrijpelijk na zijn schitterende wereldtitel en gouden plak op de Wereldspelen. Rob zal wel van de partij zijn in Geel, maar niet als atleet. Zijn voornaamste concurrent zou normaal Joerie Vansteelant zijn, maar die koos na een middenseizoen dat door een valpartij in de war werd gestuurd voor meer triatlonkilometers. Joerie staat dus zondag aan de start in Eupen. Op weg naar zijn eerste Belgische titel in het triatlon? Dan moet hij wel voorbij Bert Jammaer. De Uplace triatleet is dé topfavoriet in het BK triatlon, al zijn Hannes Cool en Tim Brydenbach ook gebrand op een nieuwe topprestatie. Ook Willem Brems en Sylvain Denis zijn in goeie doen én Nederlander Remy Vasseur is van de partij, en dan vergeten we nog een handvol andere kandidaten.

 

Naar wie moeten we dan in Geel wel uitkijken? Ongetwijfeld naar de internationale Powerman toppers met Anthony Leduey, David Duquesnoy en sinds vorige week ex-wereldkampioen Emilio Martin, maar voor de Belgische titel zou het best wel eens heel spannend kunnen worden met onder andere Jochen Neyrinck, Glen Laurens, Seppe Odeyn en Tim Van Hemel.

Bij de dames zal het in Geel tussen Ilse Geldhof en Kim Nulens gaan. De rest van de dames zijn namelijk zowat allemaal present in Eupen: Joke Coysman, Debbie Verstraeten, Eva Kennis, Charlene Ottevaere etc.

Een moeilijke keuze dus, waarbij Eupen het op het gebied van Belgisch startveld zowel numeriek als kwalitatief haalt, maar waar Geel het voordeel blijft hebben dat ze deel uitmaken van een internationale competitie.