Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Ilse Geldhof pakt uit met titel én brons op Powerman

De Powerman Vlaanderen beleefde in Geel zijn heetste editie ooit. Dat weerhield de atleten er niet van om er een super spannende wedstrijd van te maken, met een knappe strijd tussen winnaar Emilio Martin en Anthony Leduey. Rob Woestenborghs kwam alleen het startschot geven, wegens achillespeesblessure, en ook andere favorieten zoals Joerie Vansteelant (in Eupen uitgestapt na pech op de fiets), Pieter Rijnders en Wim De Cort waren niet van de partij. Daardoor kregen we een open BK waarin Glen Laurens zich de sterkste toonde. Hij kwam ondanks een sterke tweede run net te kort om zich op het Powerman podium te wringen. Bij de dames lukte dat wel. Ilse Geldhof liep en fietste een verstandige wedstrijd. Winnares van vorig jaar Susanne Svendsen vocht een pittige strijd uit met de Ierse ex-wielrenster Shioban Horgan, die in Waver woont. Svendsen zou het overigens met een halve minuut halen. In de tweede run rekende Ilse Geldhof definitief af met de Deense Olsen en zo pakte ze brons in de Powerman, meteen goed voor een tweede LD titel op rij.

In het BK had Ilse meer dan een straat voorsprong. Kim Nulens, die te laat aan de start verscheen en al meteen een gat van bijna een minuut moest dichten, mocht zich vooral toespitsen op het veilig stellen van haar zilveren medaille. In de strijd om het brons klopte Dorothee Meur haar andere Waalse concurrente Veronique Platteeuw. Silke Baumer was de volgende Belgische, die ondanks een lekke band naar de titel bij de dames beloften ging.

Bij de mannen toonden de vier titelkandidaten zich in de eerste run, waarbij Laurens toen al de bovenhand voerde. Hij nam na de eerste 10 km lopen voorsprong op Tim Van Hemel en Seppe Odeyn. De winnaar van de Hel van Kasterlee zou in het tweede lopen uitstappen. Jochen Neyrinck volgde iets verderop, maar deelde goed in en kwam op de fiets wat dichterbij Laurens. Die had zich op een zesde plaats overall genesteld, op een flinke achterstand van de drie hoofdrolspelers. Anthony Leduey maakte het verschil in het fietsen, maar kreeg van Emilio Martin en Soren Bystrup nauwelijks een minuut vrijgeleide. Dat bleek onvoldoende voor de Fransman. De tweevoudige Europese Kampioen moest vice-wereldkampioen Martin al in de eerste loopronde laten gaan en halfweg lagen goud en zilver definitief vast. Ondertussen was SCOTT-atleet Glen Laurens aan een inhaalrace begonnen. Die eindigde op de vierde plaats, niet eens zo ver achter de Deen Bystrup. Glen pakte zo oververdiend zijn eerste nationale titel op de lange afstand.

Jochen Neyrinck rondde een sterke wedstrijd af met een zilveren medaille en thuisatleet Tim Van Hemel, in de LTF-kleuren van het Challenge Duatlon Team Geel, zorgde voor een plaatselijk feestje met de bronzen medaille, meteen ook goed voor de titel bij de beloften.

Tom Vandenbussche kende een superdag en werd dankzij een schitterende 15de plaats overall vierde in het BK. Willem Dierckx was de vijfde Belg.

Bij de veteranen was het vooral aan ETZ om te feesten met goud voor Olivier D’Haene bij de Masters A en de titel van Kurt Jurgens bij de Masters B. Bij de Masters C ging Roger Van Houtem solo naar het goud, al kreeg hij zijn gouden medaille op de draagberrie in de ambulance van het Rode Kruis wegens uitputtingsverschijnselen.