Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Tim Brydenbach viert in Lommel

Kersvers Belgisch kampioen op de halve triatlon, Tim Brydenbach, vierde dit zondag in de kwarttriatlon van Lommel met zijn achtste seizoenzege. Tom Vander Hoogerstraete moest in het lopen zijn meerdere erkennen en werd tweede.

Bij de dames was het alweer Joke Coysman die met de eerste plaats ging lopen. Karolien Geerts kwam kort na Joke uit het water, maar kon het hoge tempo niet volgen.

 

 

 

Een groepje van 5 atleten hadden na het zwemmen een klein kloofje geslagen. Adam Lambrechts kwam als eerste uit het water met in zijn zog Jeroen Leuverink, de Nederlander Olaria Terrence, Tim Brydenbach en Tom Vander Hoogerstraete.

Brydenbachen Vander Hoogerstraete voerden vooraan de forsing, terwijl in de achtergrond een groepje ontstond waarbij ook Marc Geerts, Ruben Geys, David De Grooff en Wouter Vander Mast. Ze sloegen er echter niet in de achterstand, die na het zwemmen 1 minuut bedroeg, dicht te rijden.

Tim Brydenbach kon in het lopen, met de tweede looptijd, afstand nemen van Tom Vander Hoogerstraete. Ruben Geys kwam tot op 25 seconden van Vander Hoogerstraete en kaapte de derde podiumplek weg.

Marc Geerts werd vierde, David De Grooff vijfde. Net buiten de top-5 viel Wouter Vander Mast, die zaterdag in de Sterke Peer zowel individueel als in trio samen met zijn broers Hans en Kristian deelnam.