Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sporty Fox vijfde in Ironman Kalmar
Nieuws

Sporty Fox vijfde in Ironman Kalmar

Sporty Fox Kalmar

Caroline Devos heeft in de Ironman van Zweden een knap orgelpunt gezet bij haar toch al geslaagde seizoen. Sporty Fox pakte er een schitterende vijfdede plaats en was daarmee de beste age grouper. De Zoot-atlete had in eigen land al een pak ereplaatsen én overwinningen bij de dames veteranen op zak, maar in Kalmar bewees ze helemaal aan haar beste jaren bezig te zijn. Ze was dan ook supertevreden met haar age group winst, al laat ze de kwalificatie voor Hawaii aan zich voorbijgaan, dat wordt iets voor de komende jaren… “Na m’n eerste Ironman in Regensburg in 2010 en een blessurejaar 2011 ging het in 2012 weer veel beter en werd het tijd om over een volgende Ironman na te denken. Het werd Ironman Kalmar-Sweden op 17 augustus. Ik heb uitzonderlijk 5 weken vakantie kunnen regelen op m’n werk om mij optimaal te kunnen voorbereiden voor ‘mijn’ wedstrijd van het seizoen.”

“We zijn op 2 augustus richting Kalmar vertrokken zodat ik m’n laatste relatief zware trainingsweek ter plaatse kon doen. Voor mij is parcourskennis van groot belang om mij mentaal op alles te kunnen voorbereiden. Ik voelde mij uitstekend en was er zaterdagmorgen helemaal klaar voor. De stevige wind zorgde voor een uitdagend zwemnummer in de woelige Kalmarsund, en maakte het ‘snelle’ fietsparcours ook meteen selectiever; wat voor mij als sterke fietser misschien eerder een voordeel was.

 

 

Ik kwam als 28ste dame uit het water en heb meteen mijn inhaalrace gestart, na 102km lag ik al in 4de positie met 3 profatletes voor mij. In de afsluitende marathon moest ik maar 1 plaatsje meer vrijgeven aan een PRO-atlete.

 

Ik kwam dus heel onverwacht als eerste agegrouper over de finish in 09:56:27.

 

Daarmee had ik mijn 3 doelstellingen ook bereikt en nog net ietsje meer:

– Age-group podium halen. Ik werd 1ste D40-44 maar ook eerste agegrouper all over. M’n agegroup-dominator / agegroup champion titel (van sport-events) heb ik internationaal kunnen bevestigen; daar ben ik heel trots op!

– Beste fietstijd bij de non-PRO’s en 3de fietstijd algemeen.

– Top 10 plaats algemeen halen. Ik werd 5de…daar had ik niet durven over dromen.

 

– Kwalificatie voor Kona halen…ook al moest ik ‘neen’ zeggen. Kona is natuurlijk ook een droom en omdat ik mijn dromen achterna ga, sluiten we dit niet uit voor de toekomst. Maar een doel heeft maar kans op slagen met een goede voorbereiding en planning. We kunnen hier alvast beginnen over nadenken en de planning maken voor de komende 2 jaar.
Nu kan ik nog even nagenieten van het behaalde resultaat in Kalmar”, aldus een gelukkige Sporty Fox.

Top 5 Women Ironman Kalmar 2013
1. Jodie Swallow        GBR     8:54:01
2. Eva Nyström          SWE    9:17:56
3. Britta Martin          NZL     9:22:18
4. Louise Rundqvist    SWE    9:48:39
5. Caroline Devos       BEL     9:56:27