Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bossuyt en Van Poucke sprintkampioenen

Omdat de sprintduatlon van Hulshout wegens wegenwerken moest afgelast worden, werd het Belgisch kampioenschap over de sprintafstand verplaatst naar Torhout waar zondag de Memorial Benny Vansteelant gehouden werd. Gert Van Poucke bevestigde na zijn zege in Halle dat de blessuretijden achter hem liggen. Hij klopte plaatselijk favoriet Kris Coddens in een spannende strijd en pakte zo een jaar na zijn titel op de korte afstand nu ook de titel op de sprint. Francois Humblet, dit jaar troonopvolger van Van Poucke op de korte afstand, was goed voor brons.

Bij de dames kregen we alweer een strijd tussen Joke Coysman en Lieselot Bossuyt. Die laatste toonde zich de snelste loopster en pakte zo een week na de gemiste titel in De Haan dan toch de driekleur. De strandtriatlon in De Haan werd omgevormd tot een duatlon en daardoor werd het kampioenschap geannuleerd. Wel een zege, maar geen gouden medaille voor Lieselot, maar dat heeft haar misschien extra energie gegeven om een week later in Torhout knap te winnen. Ze zet daarmee een mooi orgelpunt bij een meer dan geslaagd seizoen.