Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bilzen 111 voor Tom en Sophie
Nieuws

Bilzen 111 voor Tom en Sophie

Superphie Bilzen

{vimeo}75230779{/vimeo} 

Voor de  2de editie van de Bilzen 111 tekenden 200 atleten present, waaronder heel wat toppers en atleten die nog een laatste wedstrijdprikkel in de voorbereiding voor de Ironman van Hawaii kwamen zoeken. Na de zwemproef kwam zoals verwacht Tom Vander Hoogerstraete als eerste uit het Albertkanaal voor Wouter Van der Mast en Geert Janssens.

 

 

Na de eerste ronde waren deze samengekomen tot een leidersgroep samen met de trio fietser van het team the Ex-palace, Lukas Bosmans. Deze leidersgroep werd in eerste fase aangevoerd door Geert Janssens en zou heel lang samenblijven en pas in de laatste ronde uiteenspatten. Achter deze eerste groep voerde uittredend kampioen Timo Van Houtem opnieuw een viertal aan met Dirk Baelus, Niels Horsten en Joerie Ameye. Filip Philips miste maar net de aansluiting, bleef een paar ronden op twintig seconden hangen en zag dan hele pelotons terugkomen. Heel even leek het erop dat Jan Dehenau opnieuw een show zoals vorig jaar ging opvoeren toen hij deelnemer na deelnemer passeerde en op weg was naar het 2de groepje van Timo. Helaas voor Jan waren zijn benen niet zo goed als vorig jaar en veegden een pak mede atleten de niet-stayer regel aan hun laars. Het ontbreken van wind, van voldoende scheidsrechters en vooral aan sportiviteit van vele atleten zorgen voor heel wat wrevel, gevloek en ontgoocheling.

Bij de dames waren de twee topfavorieten Stefanie Adam en Sophie De Groote samen uit het water en hielden mekaar gezelschap in de eerste grote mannengroep ( tussen positie 10 en 30 ). Hier reden ze nog redelijk sportief en deden de meeste atleten hun best om niet te stayeren. Halfweg de voorlaatste ronde echter kwam een groep onder aanvoering van sterke fietser Sylvain Denis op en over de groep van Sophie en Stefanie waar een beresterke Glenn Vekemans alles op kop fietste. Het rijgedrag en houding van de atleten in deze “speedgroep” was deze van een groep op hol geslagen wielerterroristen en tegen 50 km/u denderde deze groep naar de wisselzone.

De toppers vooraan bleven gelukkig buiten schot en het was Wouter Van der Mast die als eerste zijn loopschoenen aandeed met 1min15 voorsprong op Tom. Na 1 ronde bedroeg dit verschil nog 50 sec en na de 2de ronde was dit teruggelopen naar 35 seconden. In de laatste ronde stond Wouter echter langs de kant geparkeerd met kramp en zo kon Tom Van Der Hoogerstraeten toch nog de overwinning pakken. Wouter werd op karakter nog tweede en Timothy Van Houtem mocht mee op het podium.

Dirk Baelus bewees met zijn 4de stek dat hij de man in vorm is onder de Hawaii-gangers. Bij de vrouwen bewees Superphie dat ze weer helemaal terug is. Sophie de Groote won overtuigend voor Stefanie Adam en Leen Vanden Daelen, die oprukte naar de derde plaats nadat de Nederlandse negenvoudige kampioene Sione Jongstra met een hamstringblessure uitstapte.

 

Lees hier overigens het originele verslag en nog een extra beschouwing van Wim over het stayerfenomeen, waarover ook hele facebookdiscussies zijn ontstaan vandaag. Aan alle stayeratleten: ja, zes rondjes, ja, vlak parcours, ja, te weinig blauw op straat (referees), nee, dat mag nog niet uitnodigen tot stayeren…

Voor de  2de editie van Bilzen 111 tekenden 200 atleten present, waaronder heel wat toppers en atleten die nog een laatste wedstrijdprikkel in het voorbereiding voor de ironman van Hawaii kwamen zoeken. Na de zwemproef kwam zoals verwacht Tom van der Hoogerstraten als eerste uit het Albertkanaal voor Wouter Van der Mast en Geert Janssens. Na de eerste ronde waren deze samengekomen tot een leidersgroep samen met de trio fietser van het team the Ex-palace. Deze leidersgroep werd in eerste fase aangevoerd door Geert Janssens zou heel lang samenblijven en pas in de laatste ronde uiteenspatten. Achter deze eerste groep voerde uittredend kampioen Timo Van Houtem opnieuw een viertal aan met oa Dirk Baelus en Tycho van Gerwen. Heel even leek het erop dat Jan Denau opnieuw een show zoals vorig jaar ging opvoeren toen hij  deelnemer na deelnemer passeerde en op weg was naar het 2de groepje van Timo. Helaas voor Jan waren zijn benen niet zo goed als vorig jaar en veegden een pak mede atleten de niet-stayer regel aan hun laars. Het ontbreken van wind, van voldoende scheidsrechters en vooral aan sportiviteit van vele atleten zorgen voor heel wat wrevel, gevloek en ontgoocheling.

Bij de dames waren de twee topfavorieten Stefanie Adam en Sophie De Grootte samen uit het water en hielden mekaar gezelschap in de eerste grote mannengroep ( tussen positie 10 en 30 ). Hier reden ze nog redelijk sportief en deden de meeste atleten hun best om niet te stayeren. Halfweg de voorlaatste ronde echter kwam een wel zeer compacte groep onder aanvoering van sterke fietser Sylvain Denis op en over de groep van Sophie en Stefanie waar een beresterke Glenn Veckemans alles op kop fietste. Het rijgedrag en houding van de atleten in deze “speedgroep” was deze van een groep op hol geslagen wielerterroristen en tegen 50 km/u denderde deze groep naar de wisselzone.

De toppers vooraan bleven gelukkig buiten schot en het was Wouter Van der Mast die als eerste zijn loopschoenen aandeed met 1min15sec voorsprong op Tom. Na 1 ronde bedroeg dit verschil nog 50 sec en na de 2de ronde was dit teruggelopen naar 35 seconden. In de laatste ronde stond Wouter echter langs de kant geparkeerd met kramp en zo kon Tom Van Der Hoogerstraeten toch nog de overwinning pakken. Wouter werd nog derde en Timothy Van Houtem mocht mee op het podium.

Dirk Baelus bewees met zijn 4de stek dat hij de man in vorm is onder de Hawaii-gangers. Bij de vrouwen won Sophie de Grootte overtuigend voor Stefanie Adam en Leen Deldaele

– See more at: http://www.sport-events.be/new/uitslagverslag-bilzen-111#sthash.Kw83PKzM.dpuf