Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen snelste daler in Rotem
Nieuws

Geert Lauryssen snelste daler in Rotem

rotem

Werd het BK offroadtriatlon vorige week nog een duatlon, in Rotem werden dit weekeinde wel alle drie de onderdelen gehouden in de oudste en zwaarste offroadtriatlon van ons land. In de Kraftman toonde 185-er Geert Lauryssen zich de sterkste. De ex-motorcrosser maakte het verschil in het mountainbiken en dan vooral tijdens de spectaculaire afdalingen. Ruben Geys kwam in Rotem als eerste uit het water.

In de snelle fietsproef liepen Geert en Ruben een flink stuk uit op de rest van het deelnemersveld. De Nederlandse specialist Arie De Jong probeerde het gat nog te dichten maar moest vrede nemen met brons. De vierde plaats was voor Juno Kata atleet Davy Vos. Bij de dames won Riika Kelja. De Nederlands-Finse haalde het vlot voor Saskia Elemans en belofte Silke Baumer.

De korte afstand ging om 11u van start. Er zou 500m gezwommen moeten worden, 18km MTB op een geaccidenteerd terrein gevolgd door een 5k trailrun. Joeri Deleebeeck kwam minder goed uit het koude water, maar slaagde er wel in om na een goeie MTB-proef en spannende loopproef de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Na het mountainbiken was er nog een gat van 25″ dat niet kleiner werd tot de laatste kilometer. In de laatste 150m kwamen Philippe Volders en Joeri Deleebeeck nog samen, waar Joeri het zou halen na een spurt tot aan de finish. Wim Sterckx pakte de derde plaats.

Bij de dames was er winst voor Inge Roelandt. Zij klopte Hanne Mariën en Corinne Lavaerts.