Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Belgisch machtsvertoon in Valkenburg

Met Tim Vijverman op de offroad-duatlon en met Dieter Staelens, Joeri Deleebeeck en Jocelyne Vervaet op de offroad-triatlon stonden er flink wat Belgen op het podium in Valkenburg. 500m zwemmen in het plaatselijk zwembad, 17km mountainbiken op de mooie maar zware flanken van de Cauberg, gevolgd door een 5k trailrun stonden op het programma van de triatleten in de offroadtriatlon van Valkenburg.Onze landgenoot Dieter Staelens kwam als eerste uit het water na een sterke zwemproef. De “Tank van Ruiselede” walste de Cauberg plat en kon zijn voorsprong uitbouwen na de fietsproef. Ondertussen kwam Joeri Deleebeeck als zesde uit het water maar door een goede wissel kon hij als vierde aan het mountainbiken beginnen.

Na vier ronden, en evenveel beklimmingen van de pijnigende Cauberg kwamen de twee belgen -beiden getraind door Jesse van Nieuwenhuyse, op positie een en twee de tweede wisselzone binnen. Dieter kon zijn eerste plaats behouden en haalde zo, na zijn overwinning in de halve van Ter Heijden eerder dit jaar, alweer een zege binnen. Joeri moest nog een plaats toegeven aan goeie loper Marco Glastra, en werd zo derde. Koen van Looveren eindigde als vijfde, Toontje Matthieu als 16e.

Bij de vrouwen eindigde Jocelyne Vervaet op de tweede plaats. Na een goeie zwemproef moest ze nog een plaats toegeven op Fenne Loots, die de wedstrijd op haar naam kon schrijven.

In de duatlon eerder die dag eindigde Tim Vijverman als tweede. Hij vocht een pittige strijd uit met Carlos Baltus, die de zege pakte. Het brons was voor Arie de Jong. Pascal Vanaudenaerde kon een dertiende plaats veroveren, Kurt Haertjens eindigde 20e.

Uitslagen