Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Favorieten voor de Hel op het appèl in halve marathon
Nieuws

Favorieten voor de Hel op het appèl in halve marathon

Bart Borghs marathon

 

Met Chris Gommers, Stefan Rens en Roel Pauwels stonden er een paar sterke lopers aan de start van de halve marathon van Kasterlee. Maar het waren de favorieten voor de Hel van Kasterlee die de hoofdrol opeisten en het volledige podium bezetten. Bart Borghs bepaalde grotendeels het tempo tijdens de halve marathon. Die gaat voor een deel over hetzelfde offroad parcours als de Hel zelf en geldt dan ook als optimale voorbereiding voor de zwaarste winterduatlon ter wereld. Borghs kreeg eerst het gezelschap van Rik Thijs en de winnaar van de Hel, Seppe Odeyn.

 

 

Bij een ultieme versnelling moesten Thijs en Odeyn de atleet uit Geel laten gaan. Borghs won in 1u10’26 en had 26 voorsprong op Rik Thijs. Seppe Odeyn, die zijn concurrenten vorige week nog te snel af was in de winterduatlon van Reusel, moest in 1u11’19 genoegen nemen met brons. Ex-duatleet Roel Pauwels werd 4de. Bij de dames mocht triatlete Debby Verstraeten mee op het podium Zij werd in 1u30’53 knap derde achter titelverdedigster Jolien Boonen en Tine Diels.

Op de marathon ging de winst opnieuw naar Mark Jorissen in 2u35’09. Hij haalde het voor Taha Fadoul en Nick Renders. Jan “Powerjakke” Daems werd vierde.Bij de dames won Helga Sibick in 3u13’33.

Uitslagen