Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nog drie Belgen bij internationaal BMC Uplace Pro Triathlon Team
Nieuws

Nog drie Belgen bij internationaal BMC Uplace Pro Triathlon Team

uplace

Tine Deckers had op haar facebook al een tipje van de sluier gelicht en zonet heeft het Uplace Triathlon Team het nieuws ook officieel bekendgemaakt. In het nieuwe internationale BMC Uplace Pro Triathlon Team is er nog plaats voor drie Belgen. Sofie Goos, Bart Aernouts en Axel Zeebroek krijgen het gezelschap van een paar internationale toppers, die in januari 2014 aan de pers voorgesteld zullen worden. Voor Tine Deckers, Bert Jammaer en Bruno Clerbout betekent dit het einde van hun Uplace-verhaal.

“Jammer genoeg is er budgettair geen plaats voor zes Belgische atleten in het nieuwe team. Dat betekent dat we moeilijke keuzes moesten maken. We willen Bert, Bruno en Tine bedanken voor hun inzet en hun prestaties van de afgelopen jaren. We hebben graag met hen samengewerkt en we wensen hen nog veel sportieve successen toe”, legt Bob De Wolf uit.

 

Voorzitter Bart Verhaeghe heeft het over de volgende stap: “Met het Uplace Pro Triathlon Team brachten we drie jaar geleden de teamaanpak naar de triatlonsport. We zetten nu de volgende stap met de uitbouw van het Uplace BMC Pro Triathlon Team en willen zo de sport naar een hoger niveau tillen. We zijn trots dat Belgische atleten daarin een cruciale rol spelen”

Trendsetter

De Belgische lifestyle vastgoedgroep Uplace lanceerde in 2010 het Belgische Uplace Pro Triathlon Team. Uplace-voorzitter Bart Verhaeghe legde uit waarom een teamaanpak cruciaal is om Belgische topprestaties te garanderen in een sport die razendsnel professionaliseert: “In het huidige triatlon is er alleen plaats voor atleten die zich volledig kunnen concentreren op hun sport, die kunnen werken in een professionele structuur met de best mogelijke ondersteuning. De teamaanpak is de enige manier om dat te bereiken”. Uplace-atleten Sofie Goos, Tine Deckers, Bart Aernouts, Bruno Clerbout, Bert Jammaer en Axel Zeebroek bewezen het gelijk van de voorzitter door in drie jaar 12 Ironman wedstrijden te winnen en 19 top-drie plaatsen te behalen.

 

BMC co-sponsor

Het Uplace BMC Pro Triathlon Team is het volgende, internationale, hoofdstuk in dit sportieve succesverhaal. “Met het Uplace BMC Pro Triathlon Team tillen we de sport naar een nieuw niveau. We vinden het warm water niet uit, maar we brengen wel onze knowhow en ervaring naar deze fantastische jonge sport. Het gaat om de mix van goed management, materiaal van topkwaliteit en de juiste atleten. We zijn verheugd dat we dit samen met Uplace in de triatlonsport kunnen introduceren”, verklaarde Thomas Binggeli, CEO van co-sponsor BMC Switzerland.

Belgisch triatlontalent gaat internationaal

Bart Aernouts, Axel Zeebroek en Sofie Goos zullen na hun sterke prestaties voor het Belgische Uplace Pro Triathlon Team in 2014 de overstap maken naar het internationale Uplace BMC Pro Triathlon Team.

“We zijn blij dat Belgisch talent een belangrijke bijdrage zal leveren aan het Uplace BMC Pro Triathlon Team”, aldus team manager Bob De Wolf. “Bart, Axel en Sofie hebben hun plaats in het team absoluut verdiend met hun resultaten van de afgelopen jaren en het professionalisme dat ze daarbij getoond hebben. We geloven dat ze nog veel mooie prestaties in hun mars hebben als atleten van het Uplace BMC Pro Triathlon Team”.

Bart Aernouts

Bart Aernouts, vorige maand nog achtste in het WK Ironman in Hawaï, won de laatste twee jaar drie halve Ironman wedstrijden (Antwerpen, Zuid-Afrika en St. Pölten). Hij eindigde in 2013 bovendien als tweede in de Ironman Nice en in de halve Ironman van Mallorca. Bart maakte er een echt topjaar van door bovendien de Europese duatlontitel te winnen. In 2012 won hij drie kwarttriatlons en eindigde hij als tweede in het EK halve Ironman in Wiesbaden. Bart reageert alvast verheugd: “Het doet deugd dat mijn prestaties van de laatste jaren geapprecieerd worden. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van een team dat zijn ambities voor de toekomst duidelijk uitspreekt en nog een stap vooruit wil zetten”.

Axel Zeebroek

Axel Zeebroek bekroonde in september in Luxemburg een uitstekend 2013 met de tweede Ironman 70.3 titel van zijn carrière. Het was zijn vierde overwinning van het jaar (na de halve triatlon van Brugge en de kwarttriatlons van Mallorca en Weiswampach). Enkele weken ervoor eindigde hij sterk als vierde in het EK Ironman in Frankfurt. In 2012 finishte Axel als derde in de Ironman St. George en de halve Ironman van San Juan. “Ik ben erg blij en trots om verder deel uit te maken van het mooie avontuur dat Uplace drie jaar geleden begon. Het engagement van BMC, een wereldleider in de wielersport, bewijst dat al het werk van de Uplace-atleten en medewerkers van de afgelopen drie jaar zeer professioneel is geweest. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen uit naar de start van het nieuwe seizoen”, aldus Axel.

Sofie Goos

Sofie Goos won dit jaar in Luxemburg haar vierde halve Ironman titel. Vorig jaar zegevierde ze in Brazilië voor de tweede keer op de volledige afstand. In 2013 pakte ze eveneens de zege in de halve triatlon van Brugge en de tweede plaats in de kwarttriatlon van Mechelen. Deze zomer eindigde ze knap als vierde in het EK Ironman in Frankfurt en de Ironman van Zurich. Sofie ziet haar sportieve toekomst als Uplace BMC-atlete helemaal zitten: “Mijn selectie voor het Uplace BMC Pro Triathlon Team was een hele geruststelling. Hierdoor kan ik mijn carrière verder zetten zonder financiële en praktische zorgen en kan ik blijven gaan voor ambitieuze sportieve doelstellingen”.

 

20 januari 2014 meer nieuws

Op 20 januari 2014 vindt de officiële teamvoorstelling plaats in Strombeek-Bever. Die dag zullen ook de internationale atleten die deel uitmaken van het Uplace BMC Pro Triathlon Team bekend gemaakt worden. De structuur, de werking en de doelstellingen van het team worden dan eveneens toegelicht.