Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bert Jammaer 7de in Zuid-Afrika
Nieuws

Bert Jammaer 7de in Zuid-Afrika

MVC ZuidAfrika

Foto: Michael Van Cleven

Geen Belgische winst dit jaar in de 70.3 Ironman van Zuid-Afrika. Titelverdediger Bart Aernouts was ziek en kon zijn winst van 2013 dus niet herhalen. Zijn Uplace BMC teamgenoten Will Clarke en Romaine Guillaume konden wel voluit gaan en deden dat met verve. De Brit en de Fransman maakten er samen met winnaar James Cunnama een nek aan nek race van tijdens de halve marathon. Thuisatleet Cunnama hield in Buffalo City slechts 23 seconden over op Will Clarke. Guillaume werd een minuut later derde. De overige Belgische profs deden het uitstekend.

Vooral Bert Jammaer maakte er een heel regelmatige wedstrijd van. Hij kwam als vijfde van de fiets en verloor in de supersnelle halve marathon nog twee plaatsen. Met een mooie zevende plaats mag de in Lanzarote residerende Jammaer terugkijken op een sterke seizoensstart. Tussen al het profgeweld viel zijn naam wat minder vaak de laatste twee weken, maar wij keken niettemin uit naar het profdebuut van Michael Van Cleven. De westvlaming deed het meer dan behoorlijk. Na een wat moeizame zwemproef, waarin hij drie à vier minuten op de toppers moest toegeven, handhaafde hij zich goed op de fiets. Na 90 km fietsen wisselde hij als 11de. En in een eindtijd van 4u18’57 pakte hij een mooie veertiende plaats als rookie pro.

Ondanks de afwezigheid van Bart Aernouts kleurde het podium toch voor een stuk Belgisch met zilver en brons voor Clarke en Guillaume van het Belgische Uplace BMC Team. Teammanager Bob De Wolf was zeer tevreden. “Tijdens onze ploegvoorstelling eerder deze week hebben we al gezegd dat we het sterkste team in de wereld willen worden. Het is geweldig dat de mannen met een knappe prestatie die ambitie hebben onderstreept. Al onze atleten zijn gemotiveerd en er helemaal klaar voor. Het gaat een mooi jaar worden voor het Uplace-BM Pro Triathlon Team”, aldus Bob.

Bij de vrouwen was er minder goed nieuws voor onze enige Belgische vertegenwoordigster. Tine Deckers stapte al vroeg in het fietsonderdeel uit. “De pech blijft maar duren. Ik lig al uit de wedstrijd. Nog maar goed en wel vertrokken ben ik van het fietsparcours gestuurd. Tegen dat ik teruggebracht was en opnieuw een paar dames had ingehaald volgde de tweede tegenslag, ik ben plat gereden. Meer dan 10′ achter en dus wedstrijd over en out. Het mag stilaan gaan stoppen,” liet de Leuvense weten via facebook.

Bij de dames won Jodie Swallow voor de vierde keer. Lucie Reed en Simone Braendli waren tweede en derde.