Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zamaro Triper4mance Team gaat volledig voor jeugd
Nieuws

Zamaro Triper4mance Team gaat volledig voor jeugd

KTT Jeugd

Nu de topsportschool triatlon ophoudt te bestaan, zal er een veel sterkere decentrale jeugdwerking nodig zijn bij de clubs zelf. KTT speelt daar al jaren op in en neemt ook in 2014 een voorbeeldrol in. Het Kempisch Triatlon Team stelde onlangs hun jeugdploeg voor, onder de noemer Zamaro Triper4mance team. Tom Suetens en Jarne Verhaegen zijn de boegbeelden van het jeugdteam, dat onder andere door Johan “Jokes” Smolders begeleid wordt.

Het ZAMARO-Triper4manceTeam is ontstaan uit de jeugdwerking van het Kempisch Triatlon Team (KTT). Iniatiefnemers zijn Johan Smolders, voormalig Belgisch Kampioen Lange Afstand bij de age-groupers en Mario Vellosa, zaakvoerder van Mario Loodgieterij.

KTT heeft al langer een jeugdwerking, in het prille begin gestart door Nico Marien en Jos vermeulen. De jeugdkar werd werd al snel volledig getrokken door Jos Vermeulen, die enkele jaren de KTT jeugd begeleid heeft. Vervolgens heeft in 2010 een heel team, met name Peter Leemans, Hilde Peeters, Sandra Coopmans, Geert Verboven, Kurt Olyslaegers, Lieve Peeters en Jo Smolders de KTT jeugdwerking overgenomen en werd formeel het KTT jeugdbestuur met deze groep gevormd. Wendy Aerts heeft het jeugdbestuur in 2013 vervoegd met als opdracht om 6 jarigen warm te maken voor triatlon. Daarboven hebben Jo en Nico het bedrijf, Triper4mance, opgericht, om de nodige financiële middelen te vergaren om de beste KTT-jeugdatleten te begeleiden. Dit alles in nauwe samenwerking met het hoofd- en jeugdbestuur van het Kempisch Triatlon Team.

Mario Velloso’s enthousiasme voor triatlon, die pas enkele jaren geleden deze sport ontdekt heeft, gaat verder dan alleen deelnemen. Hij heeft, samen met enkele vrienden ondernemers, Geoffrey Zambuto van ZAMEX en Dieter De Ruyte van Roefs een budget bijeengebracht die het mogelijk maakt om een serieuze stap vooruit te zetten in de lange termijn visie van Johan Smolders. Deze nieuwe sponsors én de trouwe sponsors, zowel financieel als materiaalsponsors maken dat het team enkele stappen voor staat op de initiële langetermijnplanning.

De doelstellingen die vooropgesteld worden zijn zeer ambitieus: talentvolle KTT jeugdatleten laten doorgroeien naar een professioneel statuut met selecties voor de Ironman van Hawaiï en de Olympische Spelen.

Om deze doelen te bereiken, is het noodzakelijk om de jeugd van bij het prille begin te begeleiden met gediplomeerde, getalenteerde en gemotiveerde begeleiders. Er werd een team samengesteld van 9 begeleiders, die elk op hun specifiek domein de 5 geselecteerde atleten begeleiden. Er wordt aandacht besteed aan uitgebalanceerde en afwisselende trainingen, waarbij het aspect plezier zeer belangrijk is. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan blessurepreventie, voedings- en mentale begeleiding. Zeer belangrijk in heel het traject is het teamgevoel om ervaringen te delen, mekaar uit te dagen en te stimuleren.

De topatleten van het 2014-team zijn Tom Suetens en Jarne Verhaegen. Tom is een rasechte KTT jeugdatleet. Een verlegen jongen die wel wat interesse toonde en zich al snel ontpopte tot een talentvolle atleet. Hij heeft al menige selecties voor ETU’s op zijn palmares. Net zoals Jarne ; hij komt over van het Go Like Hell team uit  Scherpenheuvel en voelt zich na enkele maanden al goed thuis in zijn nieuwe Team. Als hij de lijn van de voorgaande jaren kan verder zetten, is hij een serieuze aanwinst voor het ZAMARO triper4manceTeam. Van Jessica Verlinden, 2° jaars jeugd A, wordt dit jaar ook een stap vooruit verwacht. Aangezien ze in 2013 al elke keer op het podium stond, is een bevestiging met hier en daar op het hoogste trapje al een knap resultaat. Arne Olyslaegers en Yorben Verboven, kersvers Belgisch Kampioen bij de 1° jaars jeugd A vullen het team verder aan.

 

Zamaro Triper4mance

Johan Smolders beseft maar al te goed dat deze jonge beloften naar de top begeleiden een werk van lange adem is. Tevens een weg die vele kerntaken omvat. Kerntaken van verschillende disciplines. Voor elke kerntaak zoekt Johan een specialist, doorzetters met kennis van hun vakgebied en liefde voor sport. Een warm hart voor triatlon en teamwerking. Triatlon mag dan een individuele sport bij uitstek zijn, topresultaten kunnen maar bereikt worden in een team atmosfeer. De specialisten die rond het ZAMARO-Triper4manceTeam verzameld worden, zijn  Koen Volkaerts – Kinesist, Anja Van Gompel – Mental Coach, Eric Sluyts – Zwemcoach, Johnny De Vos – Voedingscoach, Mario Vellosa  – Sponsorrelaties, Nico Marien – Raadgever, Rudy Meuris– Raadgever & Voorzitter KTT, Wim Rosseau – Management en PR en Johan Smolders – hoofdcoach zelf.

De trainingen voor het nieuwe jaar zijn reeds begonnen. Analyses, testen en planningen zijn reeds achter de rug. Al deze gegevens worden verwerkt in optimale schema’s en opvolgingsmomenten. Zondag 5 januari werd een succesvol kennismakingsevent georganiseerd waarbij het hele team aan mekaar werd voorgesteld tijdens een uitstekende lunch, bereid door Dhr Covens & zoon. De atleten hebben, uit erkentelijkheid voor de allesomvattende begeleiding, de service op een uitstekende wijze verzorgd.

Het ZAMARO triper4manceTeam kan u volgen op www.zamaro-triper4mance.be en op facebook