Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jimbo klopt wereldtoppers in La Graciosa
Multisports

Jimbo klopt wereldtoppers in La Graciosa

Jim La Graciosa

Jimbo (R) en Victor Del Corral (L), 1 en 2 (foto: Jim Thijs)

Zo dramatisch als 2013 eindigde, zo fantastisch is 2014 gestart voor Jim Thijs. Onze offroadtopper won op het Canarische eiland La Graciosa de crosstriatlon van Desafio. Met wereldtoppers als Victor Del Corral Morales (vorig jaar nog winnaar van de IM Arizona en de IM Florida in 7u53!) en Stephen Bayliss (4 x IM winst) naast zich op het podium was Jim in goed gezelschap. Jimbo kwam als 6de aan wal na 1000m zwemmen in de oceaan. Zijn achterstand bedroeg anderhalve minuut op het leidende duo Stephen Bayliss (GBR) en Peru San Ildefonse (ESP).

 

 

Victor Del Corral (ESP), in 2013 nog winnaar van de XTERRA Zwitserland, kwam 20 seconden na Thijs als 10de uit het water. In de strijd om Del Corral op achterstand te houden tijdens het mountainbike onderdeel van 20km haalde Thijs de snellere zwemmers in. Bayliss en Thijs begonnen samen als eersten aan de 6km trail run langs de stranden van La Graciosa. Del Corral volgde als 3de, nog steeds op 20 seconden.

Uitslag La Graciosa

“Ik denk dat ik wel duizend keer achterom keek om te zien waar Del Corral bleef,” vertelt Jim. “En elke keer zag ik hem, telkens met diezelfde achterstand van 20 seconden. Toen hij me in de beginfase van het lopen niet inhaalde, begon ik in mijn kansen te geloven. Ik versnelde en Bayliss moest lossen. Toch bleef ik er van uitgaan dat Del Corral me zou inhalen omdat hij bijna alle wedstrijden waaraan hij deelneemt wint. Toen ik de aankomst overschreed, nog steeds met diezelfde voorsprong van 20 seconden, voelde ik me de gelukkigste mens ter wereld.”

JT finish kl

Kris Coddens sleept Jim Thijs over de streep op het WK XTERRA (foto: Jim Thijs)

“Door een zware val met de mountainbike in oktober heb ik lang met mijn gezondheid gesukkeld. Dat leidde zelfs tot een inzinking op 1km van de aankomst op het WK XTERRA in Maui. Na een lange rustperiode en enkele goede trainingsmaanden is het een droom die uitkomt om nu zo een prestatie neer te zetten”, aldus een overgelukkige Thijs. Stephen Bayliss finishte slechts 8 seconden na Del Corral als 3de.