Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
185’er troeft thuisatleten af in Brasschaat
Multisports

185’er troeft thuisatleten af in Brasschaat

Geert Trinity

Geert Lauryssen (foto: Kris Hofkens)

Niettegenstaande de zware bezetting, rekenden ze bij Trinity in hun Wintertriatlon op een thuiszege van hun topfavorieten Wouter Vander Mast en Yeray Luxem. In Brasschaat moesten ze echter de duimen leggen tegen een sterke Geert Lauryssen. De 185’er haalde het in een spannende strijd van Van der Mast. Yeray Luxem moest de derde podiumplaats laten aan die andere offroadspecialist, Paul Embrechts. Bij de dames was Trinity wel aan het feest. Christine Verdonck klopte Silke Baumer (Atriac) en Lotte De Vet (Sterke Peer). Leen Leysen werd net als haar vriend Yeray vierde.

In tegenstelling tot de eerste editie die in het teken stond van ijs en sneeuw mocht Trinity op deze tweede editie genieten van prachtig weer, warme zon, maar een nog steeds doorrregend en dus zwaar parcours.

Een 15-tal Iron kids en een 20-tal jeugdatleten (A,B,C) stonden aan de start van de eerste triatlon van het jaar. In de voormiddag was er het zwemgedeelte over de verschillende afstanden in het zwembad Sportoase Elshout, in de namiddag werd hen een pittig offroad-MTB en loopparcours voorgeschoteld in het park van Brasschaat. Volgende Jeugdatleten stonden op het hoogste schavotje in hun categorie:

Jeugd C: Hanne Peeters (GETC) en Stein Schoonvliet (HETRIC)

Jeugd B: Femke Kiekens (GETC) en Michiel De Laet (BRTC)

Jeugd A: Hanne De Vet (SPTC) en Robin Janssens (SPTC)

Nadien was het de beurt aan de “volwassenen” die zowel individueel als in trioformule konden starten. Tijdens de ochtendsessie had Wouter Vander Mast de snelste zwemtijd laten optekenen, vlak voor Mathew Porters (die tijdens zijn eerste kennismaking met de MTB jammer genoeg verder wegzakte in de wedstrijd). Medefavorieten Yeray Luxem, Geert Lauryssen, Paul Embrechts en Kris Vermeiren zouden een klein minuutje later moeten starten.

Net als vorig jaar zette Christine Verdonck bij de dames overtuigend de snelste tijd op de klokken, net voor Lotte De Vet, maar met ruime voorsprong op Silke Baumer en Leen Leysen.

Na de eerste (van 4 fietsronden) werd al duidelijk dat Wouter niet zomaar in te halen zou zijn, hij behield zijn voorsprong van +- 40sec gedurende de hele fietsproef. Op de achtergrond werd er een heuse strijd gestreden tussen Geert Lauryssen, Paul Embrechts en Yeray Luxem die vaak zijn benen stilhield als deel van de ploegtactiek.

Dit drietal stormde de wisselzone uit en zette de achtervolging in op Wouter, die toch wat onzeker aan de loopproef startte na enkele weken van blessureleed. Geert (onder andere geprikkeld door de stille benen van Yeray) sprintte naar Wouter en nam reeds na 2,5km de leiding van hem over .

Zo won een sterke Geert Lauryssen, vlak voor Wouter Vander Mast en El Pablo Embrechts won de strijd met Yeray om het brons. Kris Vermeiren leek heel de tijd wat op de achtergrond te blijven, maar werd toch knap 5de.

Bij de dames was het Christine die tijdens het fietsen autoritair haar voorsprong vergrootte en met een comfortabele voorsprong aan het lopen begon. Silke Baumer en Lotte De Vet werden verdienstelijk 2 en 3.

Bij de Trio’s eindigden de gedoodverfde winnaars “Vloxx TT” (met o.a. voormalige topzwemmers Wim Goris en Alexis Krug) uiteindelijk als 1ste, net voor de Heideroosjes van Seppe Verhaert en het PT-Team.

De volledige uitslag staat vanaf maandag op de site van Trinity.