Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kempische atletes scoren in Retie
Nieuws

Kempische atletes scoren in Retie

Ook de vrouwenwedstrijd was in Retie goed en sterk bezet. De offroadduatlon leek af te stevenen op een volledig Kempische strijd, maar dat was buiten veterane Tonia De Boever gerekend. De dame uit Assebroek pakte na een stevige strijd het brons. Dat gebeurde wel op enige achterstand van de twee topfavorietes. Vooral Birgit Massagé maakte haar rol helemaal waar. 

De partner van Ruben Geys komt dit jaar voor haar eigen gloednieuwe Lommelse team uit. Ze zorgde in Retie meteen voor de eerste overwinning in haar nieuwe outfit. Vanaf de start zorgde de Molse atlete voor een stevige kloof en in het mountainbiken hield ze schijnbaar moeiteloos stand. Zo verdween de spanning al vroeg uit de wedstrijd. Achter haar was het vooral uitkijken naar alweer zilver voor Hanne Mariën. Het nichtje van triatlonlegende Kris, die haar stevig kwam aanmoedigen in Retie, kon haar roots alweer niet verbergen en pakte een verdiende tweede plaats.

retie vr

Birgit Massagé (foto: Kris Hofkens)

Voor de rest was het genieten voor de strijd voor het brons en de vierde plaats. Daarin haalde Leen Hannes het in het mountainbiken van Annick Caers, die in de slotrun Lore Van De Perre nog voor zich moest dulden voor de vijfde plaats. Evelien Janssens pakte voor eigen volk de zevende plaats.