Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Van Poucke droogt Geens en De Cuyper af

Het is natuurlijk nog vroeg op het seizoen en voor Jelle Geens en olympiër Simon De Cuyper volgen er nog heel andere doelstellingen dit jaar, maar het was toch opvallend dat ze beiden in het BK veldlopen een duatleet voor moesten laten gaan. Gert Van Poucke zorgde voor het beste resultaat van de duursporters tijdens het kampioenschap in Wachtebeke.

Van Poucke, ex-Belgisch kampioen duatlon, liep in het zog van de toppers naar een uitstekende zevende plaats in 32’52, net 1’14 achter winnaar Jeroen D’Hoedt. Jelle Geens pakte het brons bij de beloften met een 20ste plaats overall en een scherpe tijd van 34’27 op de 10.500 meter. Simon De Cuyper werd 46ste in 36’38.

Bij de dames zette Xenia Luxem het beste resultaat neer. Zij werd 14de in 25’00. Een zieke Katrien Verstuyft kende een sterke eerste wedstrijdhelft maar viel uiteindelijk terug naar de 17de plaats in een tijd van 25’36. Kim Nulens werd 21ste en Heidi Veramme deed het niet onaardig met een 36ste plaats.

Op de korte cross werd Catherine Martens 6de. Duatleet Sam Valgaeren werd 8ste en lange afstands triatleet en SCOTT-uithangbord Dries Busseloot pakte de 14de plaats.