Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Volledig Belgisch podium op korte zwemloop
Nieuws

Volledig Belgisch podium op korte zwemloop

Roosendaal vr

Vrouwenpodium met rechts Amber Billion en centraal winnares Margot Moerman (foto: Amber Billion)

In Roosendaal startte zondag het traditionele Haverkamp zwemloopcircuit. En al even traditioneel deden de Belgen het uitstekend. Op de korte afstand kregen we zelfs een volledig Belgisch podium. Lander Dircken haspelde de 500 meter zwemmen en de 5 km lopen af in een supersnelle tijd van 23’08. Daarmee bleef hij maar dan een minuut voor op Adam Lambrechts.

Jesse Lormans hield in een spannde strijd om het brons een handvol seconden over op Yannick Vos en Jens van Looveren. En met Robbe Janssens en Joppe Wuyts op zes en zeven was de Belgische suprematie helemaal een feit.

Bij de dames trok Margot Moerman aan het langste eind. Onze landgenote won in 29’12 en hield daarmee 23″ seconden over op de Nederlandse Cindy Holiershoek. Amber Billion pakte het brons.

Op de langere afstand (1000 zwemmen en 10 km lopen) moesten de Belgen de zeges aan de thuisatleten laten. Bij de dames won Juriena De Vries overtuigend in 57’54. Onze landgenotes Lotte De Vet (59’25) en Ann Devalckeneer (1u00’29) pakten zilver en brons. Bij de mannen was topatleet Gerbert van den Biggelaar de snelste. De atleet uit Oud-Gastel (thuisplaats van één van de grootste triatlons in Nederland, georganiseerd door speaker Wim van den Broek) deed het in een splijtende 46’41 waarmee hij drie minuten sneller was dan onze landgenoot Kris Vermeiren. Erwin Langeler werd derde.

 

Uitslagen