Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meaux kleurt bijna helemaal Belgisch
Nieuws

Meaux kleurt bijna helemaal Belgisch

Glen Francois Meaux

Francois Humblet, Glen Laurens en Julien Brazy in Meaux (foto: Francois Humblet)

Onze landgenoten hebben de eerste grote afspraak van het Franse duatlonseizoen niet gemist. In de sprintduatlon van Meaux werd het een Belgisch feestje. Als we grensgeval en ETZ-lid Julien Brazy er voor het gemak bijrekenen, kregen we zelfs een volledig Belgisch podium. De winst was voor Glen Laurens, die samen met Brazy er hard vandoor ging in de eerste run van 6 kilometer. Belgisch kampioen Francois Humblet probeerde aan te pikken.

Voor hem ging het echter te snel vooraan en hij liet zijn tempo zakken om als vierde te wisselen. Op het pittige fietsparcours kwamen er nog een paar concurrenten terug zodat Francois als 7de wisselde. Vooraan waren Laurens en Brazy al gaan vliegen, maar Humblet had er nog goede hoop op dat hij het Tritons Meldois feestje vooraan zou kunnen vervolledigen. In een snelle 2,5 km inhaalrace lopen zette hij na Laurens de tweede looptijd neer, meteen goed voor brons. Voorin had ondertussen Glen Laurens zijn ploegmaat Julien Brazy afgeschud. 1, 2 en 3 voor Tritons Meldois met een Belg op 1 en op 3. Dat belooft voor de rest van het seizoen.