Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironmandebuut in Klagenfurt tegen Kanker
Nieuws

Ironmandebuut in Klagenfurt tegen Kanker

BRTC tegen Kanker

Vorige zomer schreven zeven atleten van Brasschaat Triatlonclub (BrTC) zich samen in voor de Ironman van Klagenfurt in 2014. Om de motivatie en drang naar prestatie hoog te houden, besloten ze hun uitdaging te koppelen aan een inzamelactie voor het goede doel. Omdat één van de atleten zelf kanker overwon in 2007, en nu aan de vooravond van zijn eerste volledig triatlon staat, werd er gekozen voor Kom op tegen Kanker. Voor vier van de zeven atleten zal het trouwens hun allereerste volledige triatlon zijn.

Op de website ironmantegenkanker.be verkoopt elke atleet iedere kilometer van het parcours dat zal worden afgelegd in Klagenfurt. Sponsors doneren zo niet enkel centen aan het goede doel maar geven ook de atleten een virtueel schouderklopje. In ruil voor een verkochte kilometer krijgt de sponsor een vermelding bij de kilometer(s) die hij/zij gekocht heeft, en de mogelijkheid om deel te nemen aan een leuke prijsvraag. Momenteel staat de teller op reeds meer dan 5000 euro. Onze atleten willen op 29 juni echter aan de start staan met een veel hoger bedrag alvorens aan hun avontuur te beginnen. 

Bijdragen vanaf 40 euro zijn volledig fiscaal aftrekbaar. Elke gesponsorde cent wordt rechtstreeks gestort aan Kom op tegen Kanker, zonder enige tussenkomst van derden. Steun dit initiatief en help mee deze vreselijke ziekte, die ook elk jaar enkele triatleten en hun omgeving treft, te bestrijden.

Alvast hartelijk bedankt vanwege de BrTC-atleten Bert Nijs, Kris Van Echelpoel, Anneke Fidlers, Jethro De Wit, Mike Mareels, Luk Tijsmans en Olivier Uyttendaele.