Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Straffe vrouwen en nieuwe mannen
Nieuws

Straffe vrouwen en nieuwe mannen

ETZ

Het Energy Team Zuidwest is de laatste jaren uitgegroeid tot de toonaangevende ploeg in het Belgische duatlon. Voor 2014 leggen ze de lat in Wevelgem nog iets hoger. En het lijkt er sterk op dat ze in triatlon ook hun woordje willen meepraten en dan vooral bij de vrouwen. Met Pipa Santos en Joke Coysman hebben ze twee absolute toppers binnengehaald.

 

De Portugese Filipa Pais Alves Santos, beter bekend als Pipa, kwam een aantal jaar geleden in de Belgische competities terecht via Jeroen “De Jerre” Maetens, destijds één van de smaakmakers van het Top Team Lebbeke. Ondertussen heeft ze een Portugese titel op zak, deelnames aan ITU cup races en een kletterende overwinning tegen Sofie Goos vorig jaar in Mechelen. In 2014 zal deze toptriatlete een aantal keer in België te zien zijn.

 

dames ETZ

Joke Coysman, Kim Nulens en Ilse Geldhof (foto: ETZ)

En dan zal ze het mogen opnemen tegen de zegekampioene van de laatste twee seizoenen. Joke “Madam 16” Coysman is ongetwijfeld de grootste nieuwkomer in Wevelgem. Brugge, Wevelgem en Kortrijk staan, naast de Belgische kampioenschappen, met stip genoteerd in haar agenda. Samen met duatletes Ilse Geldhof (tweevoudig Belgisch kampioene) en Kim Nulens (vice-kampioene LD) vormen ze een stevig vrouwenblok.

Ook bij de mannen is er naar versterking gezocht. In het tussenseizoen vertrokken Thomas Jurgens (185 team) en Kenneth Vandendriessche (Flanders Pro Triathlon), maar voor de rest bleef de kern redelijk behouden. Toch wist ETZ nog twee straffe nieuwkomers te strikken. De Franse atleten Victor Steelandt en Thierry Marisart, beiden goed voor stevige prestaties in het Franse GP-circuit, treden in 2014 in de witzwartgroene kleuren aan.

Verder rekenen ze bij ETZ opnieuw op Vincent Van de Walle en Jan Vervaet, die beiden voor hun doorbraakjaar staan, de heroptredende Pieter Rijnders en Gert Van Poucke. De ex-Belgische kampioen is er na een jaar met ups en downs weer helemaal klaar voor, getuige zijn zevende plaats op het BK veldlopen. 

Ook bij de masters legt ETZ met Olivier D’Haene, Kurt Jurgens, Tom Van Driessche en Kurt Preem een paar stevige ijzers in het vuur. 

Op 29 juni organiseert ETZ overigens de Capino duatlon én een nieuwe triatlon in Gullegem.

Het volledige verslag van de ploegvoorstelling leest u hier.