Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ocean Lava circuit komt naar de Benelux
Nieuws

Ocean Lava circuit komt naar de Benelux

Stein

Het eiland Lanzarote staat bij veel duursporters bekend als zonovergoten trainingsoord. En het is naast de Ironman van Lanzarote ook de bakermat van het Ocean Lava Circuit, een nieuwe reeks halve triatlons. De man achter het Ocean Lava circuit is de Deen Kenneth Gasque, bekend als organisator van de Ironman en van Club La Santa. De finale van het circuit zal er plaatsvinden, maar eerst zijn er wedstrijden in Wales, Denemarken, Oekraïne en Nederland. De klassieker van Stein, vlak over de Belgische grens, krijgt de eer als eerste wedstrijd in de Benelux om deel uit te maken van het Ocean Lava circuit.

Met tal van andere organisaties in Europa , Australië en Azie zijn vergaande en afrondende onderhandelingen gaande en op korte termijn zullen meerdere wedstrijden zich aansluiten bij het Ocean Lava Circuit.

Het doel is in de komende jaren een wereldwijde serie wedstrijden over de halve afstand te realiseren, waarbij 1 gerenommeerde wedstrijd per land onderdeel zal aan uitmaken het Ocean Lava Circuit. In november wordt deze serie wedstrijden afgesloten met een grootste finale op het eiland Lanzarote.

Centraal in het concept van Ocean Lava staat de beleving van de atleet; niet alleen de topatleten krijgen de aandacht die zij verdienen, ook is er ruim aandacht voor alle andere atleten. Daartoe zullen atleten in de Ocean Lava races niet strijden in leeftijdsgroepen, maar zullen zij strijden tegen tegenstanders van dezelfde leeftijd (in plaats van een klassement per 5 leeftijdsjaren zal een leeftijdsklassement per jaar worden gemaakt). Daarnaast zullen de inschrijfgelden op het voor de betreffende wedstrijden op het voor hen normale niveau gegarandeerd blijven.  De finale in november op Lanzarote zal ook voor iedere deelnemer toegankelijk zijn, zonder enige vorm van kwalificatienormen, waaraan voldaan moet worden.

Natuurlijk zal er na de finale een eindklassement worden opgemaakt voor die atleten, welke de meeste punten hebben vergaard in de Ocean Lava wedstrijden.

“De Stichting Triathlon Stein is bijzonder trots aan de wieg te staan van deze nieuwe internationale Ocean Lava triathlonwedstrijdreeks,” legt Ruud De Haan uit. “Naast de aansluiting bij deze nieuwe serie internationale triathlonwedstrijden van Ocean Lava blijft de triathlon van Stein natuurlijk zoals atleten en publiek de wedstrijd al 30 jaar kennen; uitdagend, zwaar en speciaal.”

“Om de toetreding tot het Ocean Lava circuit te vieren met de atleten zullen 5 finishers van de Halve van Stein in de gelegenheid gesteld worden om kosteloos te kunnen afreizen, verblijven en deelnemen aan de finale op Lanzarote van het Ocean Lava circuit in november 2014. Door een notaris zal onder de finishers van de Ocean Lava race in Stein worden bepaald welke atleten dit zullen zijn.” aldus Ruud.