Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Flanders Pro Triathlete verder zonder Luc Van Lierde
Nieuws

Flanders Pro Triathlete verder zonder Luc Van Lierde

FPT.001

We kregen deze week bericht van Wim Van de Putte dat hij zich, samen met Luc Van Lierde, met onmiddelijke ingang teruggetrokken heeft uit de begeleiding van het Flanders Pro Triathlete team. “Dit wegens het herhaaldelijk niet nakomen van verplichtingen van het management tegenover entourage en atleten”, vertelt Wim. Olivier Cardoen, teammanager van FPT bevestigt het einde van de samenwerking. “We hebben besloten de samenwerking met Luc voorlopig op een laag pitje te zetten. Ook communicatieadviseur Wim Van de Putte maakt geen deel meer uit van de omkadering van het team. Ik wil benadrukken dat het belang van de atleten steeds op de eerste plaats komt”, aldus Olivier.

Ondanks een gewijzigde planning gaat het team wel gewoon door. “We hebben ons geherorganiseerd en steken onze energie in positieve dingen met de focus op ons aanstormend talent”, vertelt Olivier.

Een professionele ploeg uit de grond stampen is geen makkelijke opdracht, zo ondervonden ook alle betrokkenen. Maar terwijl de eerste sportieve successen geboekt werden (Kenneth Vandendriessche won de Run & Bike te Watervliet (11-01-2014) voor ploegmaat Hannes Vandermoere, zo werd beslag gelegd op de eerste twee plaatsen) werden ook op organisatorisch vlak belangrijke stappen gezet.

Zo is niet enkel de wedstrijdkalender 2014 voor de atleten bekend, ook de voornaamste sponsors zijn intussen gekend.

Shifting Gears High-end Bike shop titelsponsor

Titelsponsor wordt Shifting Gears, de Brugse Specialized concept store die in het wielermilieu al langer bekend staat als één van de meest deskundige fietszaken in de streek. Shifting Gears wil met deze samenwerking nu ook de stap zetten naar de triatlonwereld. Zeker in de wijde omgeving van Brugge is deze sport inderdaad op korte tijd bijzonder populair geworden. Zaakvoerder Hakim Verbeure wil dan ook zowel de competitieve atleet als de recreant de hand reiken en hoopt naar eigen zeggen met dit project ook waarden als gezelligheid en collegialiteit in de sport naar voren te brengen. Shifting Gears staat uiteraard in voor alle benodigde Specialized fietsmateriaal.

Verder wordt een samenwerking met Durenard (dé referentie in ramen en deuren) aangegaan. Ook Mercedes-Benz Daimler Brussel in samenwerking met Groep Vereenooghe en Pioneer stappen mee in het project. Voor de kledij wordt gezorgd door het Belgische Bioracer, en Under Armour. Naast deze mooie lijst van regionale, nationale en internationale sponsoren wordt momenteel gesproken met enkele andere geïnteresseerde partijen.

Stage in Benidorm en wedstrijdplanning

Intussen ondergingen de vier Belgische en drie buitenlandse triatleten van de ploeg in januari en februari de nodige fysieke testen. Bovendien werden de eerste stages afgewerkt in Benidorm. Daar konden de atleten zich in optimale omstandigheden voorbereiden op het seizoensbegin en leerden de kersverse collega’s elkaar beter kennen.

page1image18840

Belgen Hannes Cool en Sanne Swolfs openen met een Ironman 70.3 in het Amerikaanse Galveston, Texas (6-04-2014). Ook de Est Kirill Kotsegarov, één van de speerpunten van het team, zal daar van start gaan. Momenteel bereidt hij zich voor in Lanzarote op de Ironman (17-05-2014) waar hij wil scoren.

Kenneth Vandendriessche kijkt uit naar het EK Duatlon in Horst (12-04-2014). Ook voor hem zijn de verwachtingen hooggespannen, hij verdedigd er immers zijn Europese titel.

Anton Blokhin (Oek) en Andrey Lyatskiy (Rus) starten het seizoen in Zuid-Afrika, waar ze de Ironman (6-04-2014) zullen betwisten.