Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EFC-ITC verovert De Haan
Nieuws

EFC-ITC verovert De Haan

Denteneer de Haan

Winnaar Peter Denteneer heeft even tijd om te keuvelen in de kopgroep (foto: Johan Tack)

Met de Veloopzwem De Haan stond zaterdag de tweede triatlon van het seizoen op het programma. Het werd een clean sweep voor EFC-ITC. De club uit Izegem pakte de overwinning bij de mannen met Peter Denteneer. En Karolien Weuts was de snelste vrouw. Denteneer was de snelste in het zwemonderdeel vanochtend. Hij deed 5’33 over de 500 meter in binnenbad. Hij haalde het van de winnaar van vorig jaar, Matthias Stubbe.

En de verrassende niet-gelicentieerde atleet uit De Haan, Arne Devliegher werd derde. Ward Vande Capelle maakte het EFC-ITC feestje compleet. De partner van Karolien Weuts pakte de vierde plaats voor David De Grooff.

Bij de dames won Karolien Weuts voor Elke Govaerts en Gina De Boeck.

De snelle zwemmers zagen al snel een heus pelotonnetje achtervolgers terugkomen. Na de tweede ronde kregen we vooraan een kopgroep van 12 die tegen de wind in beukten, met daarbij onder andere Geert Lammertyn, Nelis Pex en Thijs Blondeel. Peter Denteneer wist zich bij de snellere lopers en ging er meteen vandoor in de laatste 7 km lopen. De nieuwbakken EFC-ITC atleet nam na 1 ronde al 10 seconden voorsprong en bouwde die in de tweede ronde uit naar 40 seconden. Peter won in 1u18’14 en hield meer dan een minuut over op Matthias Stubbe.

Bij de vrouwen begon Karolien Weuts in zesde stelling aan het fietsonderdeel. Ze rukte al snel op naar voor en pakte haar eerste overwinning van het seizoen. “Eerste wedstrijd van het seizoen is een feit,” liet ze via facebook weten. “Minder zwemnummer, beuken tegen de wind in op de fiets en afsluiten met vlot loopnummer. Tevreden met de eerste plaats. Merci aan alle (efc-ITC) supporters!” aldus Karolien.

 

Uitslagen