Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yvon Verkoyen aan de beterhand na hartaanval
Nieuws

Yvon Verkoyen aan de beterhand na hartaanval

Yvon Verkoyen

Yvon Verkoyen (foto: Annelize Moerenhout)

UPDATE: Lien, de dochter van Yvon, liet weten dat Yvon uit de coma is gehaald en de beademing is gestopt zodat hij zelfstandig kan ademen. In eerste instantie reageert hij vrij positief op de verschillende signalen en zou hij weinig pijn ondervinden van de gebroken ribben door de borstcompressie. Mogelijk wordt hij dinsdag overgebracht naar het UZ Gent.

Tijdens de triatlon in De Haan is de actiefste 3kant atleet Yvon Verkoyen getroffen door een hartstilstand. Net na de zwemproef voelde hij zich duizelig en viel in de armen van collega deelnemer Domien neer. Men stelde direct een hartstilstand vast en is ogenblikkelijk begonnen met toedienen van zuurstof en reanimatie, eerst manueel daarna met de defibrillator, dit gedurende 35 min. Hij werd dan in spoed overgebracht naar het AZ St-Jan in Brugge waar men zijn hartslag terug stabiel kreeg.

 

 

“Momenteel wordt hij uit voorzorg nog in een comatoestand gehouden op de intensieve afdeling waar zijn ploeggenoten hem eventjes mochten zien. De dokters drukten hen op het hart dat het dank zij de kennis, snelle en juiste handelingen in het zwembad het ergste is voorkomen.” aldus ploeggenoot Patriek.

Yvon is vroeger nog medewerker geweest van 3athlon.be en we hebben hem door de jaren heen leren kennen als een zeer sympathieke mens en een gedreven atleet en 3kanter. Yvon is een vechtertje en we hopen met zijn allen op de redactie dat hij snel beter wordt en hopelijk zijn sport en zijn passie opnieuw kan beoefenen.