Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel mist opnieuw aansluiting
Nieuws

Claire Michel mist opnieuw aansluiting

New Plymouth vrouwen

In de tweede wereldbekermanche van het seizoen in New Plymouth moest Claire Michel in haar eentje de Belgische eer hoog houden. Sofie Hooghe besloot om in Australië te blijven trainen. Zij liet de manche in Nieuw-Zeeland links liggen. Claire Michel deed het niet onaardig. Ze kwam als 30ste uit het water op 39 seconden van de koploopsters. Maar net zoals vorige week miste ze de aansluiting met de juiste groep in het fietsen.

 

 

Vooraan kregen we in alweer een supersnelle sprintwedstrijd een kopgroep van 13. Claire Michel leek eerst te kunnen aanpikken in een groepje dat niet ver achter de grote achtervolgende groep reed, maar ze viel in de tweede ronde terug. Onze landgenote wisselde als 32ste op 2’24 van de leiders.

In het lopen zette ze nog een knappe inhaalrace neer die haar in de slotronde naar een 24ste plaats bracht en uiteindelijk mocht ze best tevreden zijn met een mooie 23ste plaats op 2’43.

Katie Hursey pakte haar derde wereldbekerwinst in een spannend loopnummer. De Amerikaanse hield 10 seconden over op Andrea Hewitt die het in de spurt om zilver haalde van Jodie Stimpson.