Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dirk Bockel bezorgt Uplace BMC 1ste IM zege
Nieuws

Dirk Bockel bezorgt Uplace BMC 1ste IM zege

Bockel melb

De eerste Ironman overwinning voor het Uplace BMC Pro Triatlon Team is een feit. Het zag er in Melbourne even naar uit dat het Axel Zeebroek zou worden die voor de eerste Belgische Ironmanzege van dit jaar zou zorgen, maar het werd zijn ploegmaat en trainingsmakker Dirk Bockel. Ook Marino Vanhoenacker deed het niet onaardig.

Axel Melb

Axel Zeebroek was de man de van de wedstrijd. Hij kwam, samen met onder andere Bockel, in een kopgroep van acht atleten uit het water na een snel zwemnummer. Op de fiets nam Zeebroek een groot deel van het kopwerk op zich. Na 120 km slaagde Axel er in om samen met David Dellow te ontsnappen. Axel begon als leider aan de marathon en even leek er een overwinning in de maak. Zeebroek had het echter lastig om het tempo hoog te houden en kwam compleet leeggestreden over de finish in 7de positie.

Bink Melb

Dat was vlak achter Marino Vanhoenacker die met een 6de plaats bewees dat hij zijn plaatsje in het Ironman toppers groepje nog steeds mag opeisen, mocht er nog aan getwijfeld worden. Bink verloor 2,5 minuut in de supersnelle zwemproef samen met die andere klepper Craig Alexander. Onze landgenoot knapte veel werk op in de achtervolging en bleef lang hangen op 2,5 minuut van de kopgroep. Uiteindelijk moest hij meer dan vier minuten toestaan tijdens de 180 km fietsen. Daarna volgde een redelijk goede marathon waarin Marino een knappe zesde plaats vasthield. Hij finishte in 8u08’25.