Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coddens en Odeyn kloppen thuisfavorieten in Berismenil
Nieuws

Coddens en Odeyn kloppen thuisfavorieten in Berismenil

berismenil

Kris Coddens en Seppe Odeyn (foto: Sport-Events)

In de Grand Raid Team Edition in Berismenil hebben Seppe Odeyn en Kris Coddens verschroeiend hard uitgehaald. De atleten van het Flemish Triatlon Team klopten de thuisfavorieten Wouter Vander Mast en Yeray Luxem over de niet alledaagse onderdelen: 4 km kayakken, 20 km mountainbiken, 6,3 km trailrun, nog eens 20 km mountainbiken n eindigen met 5,3 run & bike.

 Seppe en Kris waren minder goed getraind in het kayakken maar maakten de achterstand in de eerste kilometers mountainbiken meteen goed. “We probeerden nog even het tempo van Kris en Seppe te volgen”, legde Wouter Vander Mast uit, “maar ze gingen gewoon te snel.” Ook Yeray Luxem moest zich neerleggen bij de suprematie van Seppe en Kris. “We hadden liever gewonnen, maar zilver pakken achter een beresterke Coddens en Odeyn was het beste wat er vandaag voor ons in zat. De besten hebben gewonnen.”

seppe en kris

Voor Kris Coddens was het nochtans niet evident. “Met twee kleine bengels is het niet altijd gemakkelijk, maar de vorm is verrassend goed nu. Vooral in het mountainbiken ging het super. We wilden snel teugkomen op Yeray en Wouter en dat lukte perfect. Nadien hebben we geprobeerd de wedstrijd goed in te delen.” Ook Seppe deed een verstandige wedstrijd. “We wisten dat we wel wat voorsprong hadden maar op dit mooie parcours was het vooral zaak van goed doseren. Zeker in de Run & Bike hebben we elkaar goed afgewisseld”, aldus Seppe.

De Nederlandse offroadspecialisten Carlos Baltus en Hendrik Venema klopten de Belgische topmountainbikers Kris Henderieckx en Pieter Broeckx in een superspannde strijd om het brons. “Dat het na zo’n lange afstand en zo’n zware wedstrijd nog op 10 seconden aankomt, dat is ongelofelijk”, aldus de mannen uit Nijmegen. De Nederlanders deden het overigens goed. Ook Joost Christiaens en Arie De Jong, de runners up van vorig jaar, finishten in de top tien, met een 7de plaats. De mannen van Almere Tjardo Visser en Jarrich van Woersem werden 12de. 

Bij de vrouwen was het wel oranje boven met de ZVC chickies Saskia Eleman en Tineke Van de Wal als winnaressen. Zij haalden het van Lieve Govaerts en Christine Verdonck. In de mix categorie was de winst ook voor Nederland met Riika Vreeswijk-Kelja samen met Bastin van Alten.

 

Uitslagen