Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sara Van De Vel stunt tegen Joke Coysman (update)
Nieuws

Sara Van De Vel stunt tegen Joke Coysman (update)

 

sara vdv

Terwijl we bij de mannen een ETZ-koppelkoers kregen in de duatlon van Geluwe, was vooral de strijd bij de vrouwen indrukwekkend. Sara Van De Vel zorgde namelijk voor de eerste grote stunt van het nog prille seizoen. De nog erg jonge Atriac-atlete klopte namelijk “Madam 16”. Sara won de duatlon in 2u10’55 en hield daarmee bijna vier minuten (!) over op veelwinnares Joke Coysman.

Bij de mannen gingen in het eerste lopen Pieter Rijnders en Gert Van Poucke er van door. In tegenstelling tot wat we eerder schreven, was de verstandhouding in het fietsen niet optimaal tussen de twee ETZ-ploegmaats. Ze leken samen op weg naar een mooie kloof, maar de samenwerking stokte en een grote groep kwam terug. Uit die kopgroep viel Jochen Neyrinck weg met technische problemen (na afloop kwam Vincent van de Walle zich excuseren omdat hij Jochen’s fiets had aangereden, een mooi sportief gebaar).

In de tweede run werd het ieder voor zich waarbij Gert Van Poucke zich de snelste toonde. Winst dus voor Gert Van Poucke en zilver voor Pieter Rijnders. Axel Van Liefferinge veroverde het brons. Pieter nuanceerde de strubbelingen met zijn ploegmaat. “Wat er is misgelopen tijdens het fietsen berustte op misverstanden en verschillende visies wat betreft wedstrijdaanpak en ook doordat ik wegens diverse omstandigheden niet tijdig aanwezig kon zijn op de gezamenlijke opwarming om een en ander door te praten. maar alles is dezelfde dag uitgeklaard en uitgepraat als volwassen teammaten. en er zal niets van negativiteit of rancune blijven hangen”, aldus Rijnders.

In de korte afstand bewees Louise Vandenbroucke dat de basis goed is. De EFC-ITC atlete haalde het van Kelly Decaluwe en Liesbeth Vandevelde. Louise had na het eerste lopen 30 seconden voorsprong op Kelly. “Ik heb in het fietsen op hen gewacht zodat we konden samenwerken”, vertelt Louise. “In de tweede run was ik direct terug weg en kon ik een kloof slaan met Kelly en Liesbeth”.

Bij de mannen kregen we opnieuw een ETZ-winnaar met de Franse nieuwkomer in de hoofdrol. Victor Steelandt haalde het van zijn landgenoot Vivien Tetard. Steelandt startte snel en wist als enige uit de greep te blijven van een achtervolgende groep met onder andere Lowie Dewitte (die 5de werd). Er werd niet goed samengewerkt waardoor Steelandt buiten schot bleef en waardoor zijn landgenoot Tetard nog kon ontsnappen. Van de overgebleven achtervolgers was Koen Volkaerts de eerste Belg op de derde plaats.

 

Uitslagen