Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winst in Texas: La Goos kan het nog steeds
Nieuws

Winst in Texas: La Goos kan het nog steeds

sofie texas

Er waren er die er aan twijfelden, ze twijfelde zelf ook wel eens en Galviston bezorgde haar ook niet meteen vrolijke herinneringen… Maar vandaag zorgde Sofie Goos weer eens voor dat moment waar wij believers vrolijk op zaten te wachten. En de manier waarop deze Texas Ranger de 70.3 Ironman won, was indrukwekkend. Van achterenuit leek ze eerst op weg naar een podiumplaats en met een beetje geluk zilver, maar na een meer dan geslaagde wedstrijd werd het een verlossende zege voor La Goos.

De weersverwachtingen klonken dreigend, maar uiteindelijk kon de race afgewerkt worden zonder donder en/of bliksem. Sofie kwam als vierde uit het water, een minuut na Amy Marsh, de snelste zwemster. Na een vlotte wissel begon ze als tweede aan het fietsen. De sterke wind maakte het niet makkelijk voor het Antwerpse lichtgewicht. Maar toch moest ze enkel Lidbury en Piampiano voorbij laten gaan. Ze reed als vierde binnen, met 4:31 achterstand op Marsh. Toch finishte Sofie nog als eerste dankzij een uitstekende loopproef. Na 5 km schoof ze door naar de derde plaats, na 8 km was ze al tweede en halverwege veroverde ze de eerste plaats. Om die leidersplaats niet meer af te geven. Een overtuigende overwinning in 04:06:23. Emma Kate Lidbury (GB; 04:11:05) en Sarah Piampiano (VS; 04:11:57) mochten mee met Sofie op het podium.

 â€œDit is een grote verrassing”, lacht Sofie, “de voorbije vier jaar opende ik mijn seizoen met een ontgoocheling. Daarom lag de lat vooraf niet te hoog voor deze race. We hadden vanavond zelfs een bezoek gepland aan een NBA-basketbal wedstrijd, maar dat hebben we moeten afzeggen om de awards ceremony bij te wonen. Maar je hoort me niet klagen natuurlijk. Een overwinning is altijd mooi, zeker aan het begin van het seizoen. Daar doe je het voor. Fijn ook dat ik een bijdrage kon leveren aan de zegereeks van het Uplace-BMC Pro Triathlon Team.

In het zwemmen kon ik aanpikken bij een goed groepje. Belangrijk, want het wilde water bemoeilijkte een vlotte slag. Met ons vieren moesten we één snelle zwemster laten gaan. De fietsproef verliep fantastisch, zeker het eerste deel, met de wind in de rug. Ik heb me in die periode mentaal voorbereid op een moeilijke terugweg, wind op kop. En het maakte niets uit dat twee atletes me voorbijstaken. Ik heb me geconcentreerd op mijn eigen race, ik kon genoeg wattage blijven duwen, bleef goed eten en reed met een prima gevoel de wisselzone in. De benen verteerden dan de overgang heel snel, het tempo was goed en ik kon één voor één de concurrenten inhalen. Tot ik tweede werd en plots zag ik dat de leidster moest stappen met een probleem aan de kuit. Dankzij de twee keerpunten onderweg kon ik de tegenstanders voortdurend in de gaten houden en de wedstrijd verder controleren.”

Twee teamgenoten van Sofie kwamen vandaag eveneens in actie. Helle Frederiksen werd tweede in de Lifetime Tri van Miami. Ronnie Schildknecht moest opgeven in de Ironman Zuid-Afrika nadat hij tijdens het zwemmen een trap in de maag kreeg.

 â€œNatuurlijk is dit een mooie dag voor ons team”, glimlacht Bob De Wolf, team manager van het Belgisch-internationale Uplace-BMC Pro Triathlon Team. “We gaan voor overwinningen, en kijk, we hebben onze derde zege van het seizoen nu al binnen. Voeg daar onze vier podiumplaatsen bij en dan is de start van ons ambitieus project zeker al geslaagd.”