Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valpartij kan Pieter Heemeryck nauwelijks stoppen
Nieuws

Valpartij kan Pieter Heemeryck nauwelijks stoppen

Pieter H Brasilia

Pieter Heemeryck en de langere afstand, het begint stilaan een succesformule te worden. In de 70.3 Ironman van Brazilië leek de LTTL-atleet op weg naar een ware stunt, maar een valpartij aan het eind van de 90 km fietsen hield hem uit de top-5. De wedstrijd in Brasilia begon niet zo goed voor Pieter. Hij kwam na 1900 meter zwemmen als 6de uit het water. Met 25’13 bleef hij ruim een minuut boven de snellere tijden.

 

 

“Ik was zelf niet tevreden over het zwemonderdeel en moest dan nog eens teruglopen achter mijn Garmin”, vertelt Pieter.” In het fietsen rukte de Oilservice topper stelselmatig op naar voor met een vijfde plaats in de wissel als resultaat, inclusief valpartij. In de afsluitende halve marathon zette Pieter een degelijke 1u20 neer, goed voor een finale zesde plaats bij de profs. Met Tim Don als winnaar en Timothy O’Donell als runner-up was Pieter overigens in goed gezelschap.

Na de wedstrijd mocht Pieter aanvankelijjk meteen naar het ziekenhuis maar zijn wonden werden uiteindelijk nauwelijks verzorgd. “Als ik afgevoerd zou worden naar het ziekenhuis, was er geen verzekering dat mijn Cervelo veilig in T2 zou achterblijven en ik was al blij dat de Cervelo deze valpartij wel overleefd heeft. Dus wordt het pijn lijden tot in België. Niet meteen het leukste om mee te maken, maar ik neem hieruit mee dat mijn fietsen goed was. Ik heb nauwelijks twee minuten verloren op de beste fietstijden. In het lopen had ik een pijnlijke knie en ik kon nauwelijks steunen op mijn dikke teen. Daarom hou ik vooral mixed feelings over aan deze wedstrijd”, aldus Pieter.