Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandendriessche gaat de strijd met Woestenborghs aan
Nieuws

Vandendriessche gaat de strijd met Woestenborghs aan

podium 2013 EK PM

Zondag staat de eerste echt grote duatlon van het seizoen op het programma. Met het Europees kampioenschap wordt het Powermancircuit op gang geschoten in het Nederlandse Horst aan de Maas. De Belgen zijn bij de topfavorieten, met vice-Europees kampioen en tweevoudig wereldkampioen Rob Woestenborghs als blikvanger. Maar ook de Europese kampioen bij de beloften vorig jaar kende een stevig voorjaar. En dus kondigt zich er misschien een tweestrijd aan tussen Rob en Kenneth Vandendriessche.

Een laatste test voor Kenneth vorige week was de lenteloop in Oudenburg die hij met sprekend gemak won. Na de Run-bike in Watervliet opnieuw een overwinning voor Kenneth, die dit jaar een stapje vooruit heeft gezet naar het pas opgerichte triatlonteam ‘Club Shifting Gears’. 

Dat Vandendriessche met veel vertrouwen naar het EK in Horst kan afzakken werd al snel duidelijk. Na ’s morgens nog een zware zwemtraining te hebben afgewerkt kon hij zich na een viertal km losmaken van alle concurrentie. Kenneth hoefde nadien enkel nog te controleren en kon finishen in een sterke 33’59’’ voor de 10,8km.

Woestenborghs was al eerder de sterkste in de offroadduatlon van Retie en in de eerste Grand Prix duathlon in Saint-Omer. In de tweede proef afgelopen weekend werd hij vierde. Vorig jaar moest Rob de titel met veel plezier laten aan zijn maatje Bart Aernouts.

Mogelijk zorgen de Belgen opnieuw voor een volledig podium want met Pieter Rijnders en Glen Laurens hebben we nog twee sterke ijzers in het vuur.

Bij de vrouwen kijken we vooral uit naar Alexandra Tondeur.

Vanaf 9 uur ’s ochtends beginnen ze eraan in Nederlands limburg (op een boogscheut van de Belgische grens).