Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hannes Cool haalt doelstelling in Texas
Nieuws

Hannes Cool haalt doelstelling in Texas

Texas Hannes en Kirill

Hannes Cool (l) en Kirill Kotsegarov (r) in Texas (foto: Club Shifting Gears)

Het Flanders Pro Triatlon Team is omgedoopt tot Club Shifting Gears. Afgelopen weekend mochten twee atleten de nagelnieuwe uitrusting showen. Kirill Kotsegarov (EST) en Hannes Cool (ex-Belgisch kampioen LD) namen in Texas deel aan de 70.3 halve triatlon. Voor Kirill (03:50:53), die dit seizoen een kwalificatie voor Hawaii probeert te halen, kon de wedstrijd moeilijk beter verlopen. En Hannes Cool behaalde zijn hoofddoel.

Na een sterk zwemnummer kon Kirill op zijn favoriete fietsonderdeel enkele plaatsen goed maken. Na een overtuigende halve marathon legde Kirill Kotsegarov beslag op een bijzonder knappe zesde plaats. Deze prestatie kan zeer hoog ingeschat worden rekening houdende met het feit dat Kirill focust op de langere afstand, in tegenstelling tot de top 5 in Texas. Winnaar was wereldtopper Richie Cunningham (AUS)(03:46:11) met slechts een viertal minuten voorsprong op Kotsegarov. Dit alles doet het beste verhopen voor zijn komende wedstrijd: de Ironman van Lanzarote (17-05-2014).

Ook Hannes Cool (03:59:56) ging goed van start. Hij zwom erg sterk in het woelige Texaanse water maar kende een iets mindere fietsproef, mede door last aan de heup. Lopen ging dan weer beter zodat Hannes nog net in de top-20 belandde en zijn vooropgestelde doel (onder de 4 uur eindigen) net behaalde. Een geslaagde eerste test voor Cool zijn nieuwe team.

Anton Blokhin was de derde atleet van Club Shifting Gears die het voorbije weekend in actie kwam. Hij zakte af naar de Ironman van Zuid-Afrika maar kende een problematische voorbereiding. Zo moest Blokhin van hotel wisselen omdat hij bij aankomst in een onveilige buurt geboekt bleek te hebben. Ook enkele lichamelijke klachten dwongen Anton om de wedstrijd na een relatief zwakke zwemproef vroegtijdig te staken.