Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Fenomenale seizoensopener van Katrien Verstuyft
Nieuws

Fenomenale seizoensopener van Katrien Verstuyft

Katrien Quarteira

Katrien Verstuyft op het podium in Quarteira (foto: Rebeca Martins)

Het is zowat de eerste keer dat haar naam op 3athlon.be opduikt dit jaar, maar het is er wel meteen helemaal op. Katrien Verstuyft zette dit weekend een indrukwekkende seizoensstart neer. In de ITU European Cup van Quarteira pakte ze meteen een bronzen medaille. Ook Charlotte Deldaele deed het uitstekend.

 

 

Voor Katrien Verstuyft werd het geen evidente derde plaats. De Atriac-topatlete kende een minder zwemnummer en verloor bijna 1’20 op snelste zwemmer Jessica Learmonth. Charlotte Deldaele was iets voor haar uit het water op een 14de plaats. Tijdens het fietsen kwam alles weer dicht bij elkaar en met een zesde looptijd (37’22) wist Katrien beslag te leggen op een mooie derde plaats op 41 seconden van de Poolse winnares Agnieska Jerzyk. De Franse Emmie Charayron was tweede. Charlotte Deldaele werd knap negende op bijna 3 minuten van Verstuyft. Haar SMO-Specialized ploeggenote Ine Couckuyt zou ook aan de slag gaan in Portugal, maar zij moest door ziekte verstek laten gaan.

Bij de mannen werd Jelle Geens 23ste. Peter Denteneer eindigde als 52ste. De Fransman Aurelien Raphael won de spurt om de overwinning tegen zijn landgenoot Aurelien Lebrun. Bij de heren kwam Peter Denteneer als 4de uit het water. Voor Jelle Geens was het zwemnummer een tegenvaller maar met een sterk fietsnummer kon hij samen met Kjell De Hertog nog heel wat goed maken tijdens het fietsen.

 

Uitslag vrouwen

Uitslag mannen