Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische jongeren betalen nog leergeld in Quarteira
Nieuws

Belgische jongeren betalen nog leergeld in Quarteira

Amber

Amber Rombaut (foto: SMO-Specialized)

Een erg jonge Belgische delegatie deed in de ITU Junior Cup van Quarteira een hoop ervaring op. Echte uitschieters bleven uit en de jonge bende betaalde nog veel leergeld, maar de confrontatie met hun oudere concurrentes zal hen alleen maar sterker maken. Bij de meisjes kwam de beste prestatie van Amber Rombaut. Zij werd 23ste. Bij de jongens was Pierre Balty onze sterkste vertegenwoordiger met een mooie 18de plaats.

 

 

Ons land was bij de dames goed afgevaardigd met Lone Meertens, Eline Desaunois en Amber Rombaut. Alleen de SMO-Specialized atletedie wist nog enigszins aansluiting te houden met de kopatletes na het zwemonderdeel. Nadien zette ze een solide wedstrijd neer met een 23ste plaats op 67 deelneemsters. Ze deed het in 1u07’19 op 4’08 van de Franse winnares Cassandre Beaugrand. Lone Meertens werd 45ste en Eline Desaunois 47ste.

Bij de jongens kregen we ook Franse winst met Maxime Hueber-Moosbrugger in 57’08. Onze landgenoot Pierre Balty werd in 58’31 18de en bleef nog 6 seconden voor op Jonathan Wayaffe die 21ste werd. Noah Servais bleef net boven het uur en eindigde als 38ste.

Erwin Vanderplancke kende een sterk zwemnummer en kwam met de kopgroep uit het water. Door een valpartij tijdens het fietsen moest hij echter opgeven. Jonas De Wachter stond op de wachtlijst voor de Junior Cup en kon niet deelnemen aan deze wedstrijd. Hij startte wel in het Nationaal Clubkampioenschap van Portugal en werd daar 34ste na een sterk zwem- en fietsnummer. 

 

Uitslag jongens

Uitslag meisjes