Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTS Cape Town: basis blijkt goed bij Simon De Cuyper
Nieuws

WTS Cape Town: basis blijkt goed bij Simon De Cuyper

simon cape town

Met de WTS van Cape Town in Zuid-Afrika stond voor Simon De Cuyper de eerste grote internationale confrontatie op het programma. Onze landgenoot moest zijn trainingen deze winter grondig anders invullen door zijn militaire opleiding. De topsporter van defensie bewees in Zuid-Afrika dat de basis alvast goed zit en met een 27ste plaats zette hij meteen een mooi ijkpunt neer. Voor Jelle Geens verliep het iets minder.

 

 

De jonge vice-Europese kampioen bij de beloften volgde na één ronde zwemmen nog in het spoor van De Cuyper maar dan verloor Jelle Geens de voeling met de grote groep in de tweede 750 meter. In tegenstelling tot de vrouwen zaterdag moesten de mannen wel twee ronden zwemmen in het, ondanks de felle zon, toch ijskoude water. Jelle kwam terecht in een derde achtervolgende groep op meer dan twee minuten van de leiders en dat betekende meteen game-over. Positieve noot is het leergeld en de ervaring die telt voor een jong talent als Jelle.

Cape Town 2014   TriathlonLIVE2

Simon De Cuyper leek na de eerste ronde nog voeling te hebben met de koplopers, maar in de tweede ronde zwemmen slaagden 14 atleten er in om zich los te werken van de rest van het pak. Simon volgde in 35ste positie op 50″. Net als bij de vrouwen slaagden de achtervolgers er niet in om het gat met de kopgroep van 14 te dichten. Vooral Brownlee en Gomez en de Polyanski broers waren er de favorieten. Die eerste twee bleven weer lang samen tot Javier Gomez bij het ingaan van de laatste ronde een versnelling plaatste en naar zijn tweede WTS zege op rij liep in een tijd van 1u44’52. Brownlee werd tweede en Dimitri Polyanski was goed voor brons. Simon De Cuyper liep een solide 10 km (in 32’09) en sleepte zo een mooie 27ste plaats uit de brand in 1u47’56.

 

Uitslag