Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Svendsen schrijft geschiedenis in Kopenhagen
Duathlon

Svendsen schrijft geschiedenis in Kopenhagen

susanne kopenhagen

In de eerste Powerman duathlon van Kopenhagen heeft Susanne Svendsen geschiedenis geschreven. De Deense won voor eigen volk de lange afstands duatlon. Met 120 km fietsen sloten de afstanden in Denemarken beter aan bij die van Zofingen, waar in september het WK wordt gehouden. De Belgische profs bleven afwezig, onder andere door de iduathlon en het BK sprint in Doornik. Maar de internationale toppers maakten er een mooie wedstrijd van.

Smiling Susanne ging van start tot finish aan de leiding in een volledig Deens onderonsje. De ex-winnares van onder andere de Powerman Vlaanderen in Geel genoot duidelijk van haar overwinning. Haar landgenotes Anette Corydon en Laura Marie Jorgensen mochten mee op het podium.

Bij de mannen wou Soren Bystrup ook graag voor winst voor eigen volk gaan, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Anthony Leduey. De ex-Europese kampioen liet het EK in Horst aan de Maas aan zich voorbijgaan twee weken geleden. Het verschil bleef constant beperkt tussen Leduey en Bystrup. Het brons ging naar de Brit Matt Moorhouse. Esben Kaczmarek werd vierde, voor de Zwitser Andre Moser.