Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Woestenborghs, De Wolf en Bockel winnen in Mallorca
Nieuws

Woestenborghs, De Wolf en Bockel winnen in Mallorca

will clarke mallorca

Will Clarke zorgt voor 6de Uplace BMC zege (foto: fotodp.be)

Het Uplace BMC Pro Triathlon Team is momenteel op stage in Mallorca. Zowel atleten als staff pikten de plaatselijke kwarttriatlon als tussentijdse wedstrijd mee en mét succes. Will Clarke zorgde voor de 6de overwinning van het seizoen. Het Britse toptalent klopte in Colonia Sant Jordi Sean Donnely en Graham Leitch.

In de estafette-wedstrijd greep team Dirk Bockel de zege. De Luxemburger (die zwom) deed het met twee straffe Belgen: Rob Woestenborghs (trainer van Bart Aernouts) op de fiets en teammanager Bob De Wolf als loper.

Bij de dames ging de overwinning naar de Nederlandse Sione Jongstra.

Voor Will Clarke was de triatlon van Mallorca een prima voorbereiding op de op de 70.3 Ironman van Barcelona over twee weken. “Het voelde goed om mijn eerste zege van het seizoen te pakken”, vertelde Will. “Het toont aan dat ik nog steeds snel ben op de korte afstand. En belangrijker, ik heb nu een snelle work-out in de benen en dat zal met in de komende wedstrijd zeker van pas komen. Vandaag was overall een goeie dag. Ik ben niet de snelste zwemmer, maar ik ging zo hard als ik kon. Daardoor kon ik samen met Donnelly als eerste uit het water komen met tien seconden voor op de rest. Op de fiets hebben we de eerste 10 tot 20 kilometers goed samengewerkt om er voor te zorgen dat er niemand meer terugkwam. Toen we de wissel binnen fietsten, hadden we al een serieus gat. Het was geweldig om het in het lopen af te maken”, aldus The Clarke.