Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee keer top-15 in Antalya
Nieuws

Twee keer top-15 in Antalya

 

Sofie Hooghe

Sofie Hooghe (foto Delly Carr)

De Belgische atleten hebben het uitstekend gedaan in Antalya. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen doken onze landgenoten in de top-15. Marten Van Riel zette een regelmatige wedstrijd neer met een 13de plaats als resultaat, één plaats beter dan Charlotte Deldaele bij de vrouwen. Daar deed Sofie Hooghe het nog iets beter met een knappe negende plaats.

 

 

 

Christophe De Keyser miste bij de mannen op een haar na de aansluiting met de kop van de wedstrijd. Toen twee groepen in de achtervolging samen kwamen, met onder andere Wannes Swinnen en Kjell De Hertog, leken de Belgen nog terug te komen, maar de kopgroep bleek buiten schot. In het lopen deed Van Riel het uitstekend. Hij hield zijn 13de plaats vast. De Keyser snelde nog naar een mooie 21ste plaats. Wannes Swinnen werd 44ste, net voor Kjell De Hertog.

 

Bij de vrouwen streed Sofie Hooghe heel de wedstrijd lang mee om een top-10 plaats. De jonge LTTL-atlete was na de WTS van Auckland hongerig naar een nieuwe prestatie. Eerst genoot ze donderdag nog van haar ploegentriatlon van Doornik met het Oilservice mix-team en nu zette ze een dijk van een ETU Europacup race neer. Ze kwam vlak achter Charlotte Deldaele uit het water. In het fietsen kwam alles weer samen en dus werd het loopnummer beslissend. Daarbij waren het de Russische dames die het snelst waren. Arina Shulgina won in 1u59’36 voor Elena Danilova en Alexandra Razarenova.

Sofie Hooghe werd 9de in 2u00’45. “Ik heb gemengde gevoelens na deze wedstrijd. Ik zat in de kopgroep tijdens het lopen, maar ik moest het tempo laten zakken met een 36’39 looptijd als gevolg. Het was niet goed, maar het was ook niet slecht. Het was een goede wedstrijd om me te verbeteren richting de volgende races”, aldus Sofie Hooghe.

Charlotte Deldaele was 14de in 2u02’29. Charlotte Deldaele had vooral moeite met het zwemmen. “Ik weet niet wat er gebeurde, maar het voelde als wereldoorlog 3 in het zwemonderdeel. Op de fiets voelde ik me sterk en we slaagden erin het gat te dichten naar de kopgroep. Vooraan wilden een paar meisjes niet rijden dus hebben Sofie en ik samen met een paar Britse atletes geprobeerd om weg te rijden. In de laatste 2 ronden dacht ik aan het lopen omdat we toch met 25 atletes waren. En dat lopen ging goed met een 38’25. Ik ben een happy kid vandaag”, vertelde Charlotte op facebook.

 

Uitslag mannen

Uitslag vrouwen