Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belofte Suetens klopt gevestigde namen
Nieuws

Belofte Suetens klopt gevestigde namen

kopgroep lille 18

Tom Vander Hoogerstraete, Terrence Olaria en Tom Suetens in de kopgroep (foto: Ellen Rombouts)

De 1ste Flanders Cup wedstrijd in open water van het nieuwe seizoen kreeg een spannend verloop. Een aantal jonge talenten deed het uitstekend op de sprintafstand in de Lilse Bergen, met Tom Suetens op kop. Turbotom van het Zamaro Triper4mance Team nam op de fiets het heft in handen. Tom Vander Hoogerstraete kwam pas laat aansluiten, samen met de Nederlander Terrence Olaria.

Het waren de Nederlanders die het zwemonderdeel kleurden, met de ex-kampioen 400 meter Arjen Van Der Meulen op kop. Suetens kwam samen met Olaria als tweede uit het water en nauwelijks 10 seconden later volgden Vincent Bohm met onder andere Tim Brydenbach (die eerder al op het podium stond van de kwartafstand en na het fietsen de sprintwedstrijd verliet), Tom Mets, Koen Veramme, Lander Dircken en Gerbert van den Biggelaar.

Olaria moest al snel lossen in de eerste loopronde terwijl een pokerende Suetens meteen 45 seconden uitliep op Vander Hoogerstraete. Die wist de achtervolgers af te houden en snelde naar het zilver. Want de eerste plaats van belofte Tom Suetens kwam niet meer in gevaar. Hij zorgde voor een verrassende zege tussen de gevestigde namen.

lander tom vincent

Lander Dircken, Tom Mets en Vincent Böhm in achtervolging (foto: Ellen Rombouts)

Voor het brons kregen we een België-Holland waarin een snelle Tom Mets aan het langste eind trok. De ATRIAC-atleet spurtte zich voorbij Gerbert van den Biggelaar naar het brons. Zijn ploegmaat Lander Dircken veroverde de vijfde plaats, voor Vincent Bohm en Koen Veramme. Olaria werd nog achtste terwijl achter hem ook de jonge klepper Marniq Clarebots (nog altijd maar jeugd A atleet!) negende werd. Joeri Ameye maakte de top tien vol.

alex

Alexandra Tondeur wint net zoals vorige week in Doornik (foto: Ellen Rombouts)

Bij de dames stond er geen maat op Alexandra Tondeur. De kersverse kampioene sprintduatlon pakte een week na haar titel in Doornik ook in Lille de zege. In het zwemmen was er weinig afscheiding. De Nederlandse Sandra Wassink-Hitzert (die vijfde zou worden) kwam als eerste op het droge maar een grote groep met onder andere Tondeur en Joke Coysman volgde op een handvol seconden. Joke en Alex reden samen met Sara Van de Vel weg van de rest. In de slotronde ging Alexandra The Great succesvol in de aanval. Madam 16 bracht met een snelle wissel het verschil nog terug tot 22 seconden maar Coysman moest in de tweede ronde de Waalse topper laten gaan. En ook deze keer was Joke de tweede plaats niet gegund, want een snel oprukkende Lieselot Bossuyt ging haar in de slotronde voorbij in de strijd om het zilver. Coysman werd derde en het jonge talent Sara Van de Vel pakte een knappe vierde plaats. 

 

WedstrijdidKijker

 

Uitslag

 

Triatlon Affiche 2014 6 sponsors 978