Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter Vander Mast maakt favorietenrol waar
Nieuws

Wouter Vander Mast maakt favorietenrol waar

wouter vdm lil

Wouter Vander Mast overtuigt in Lille (foto: Ellen Rombouts)

In de kwarttriatlon van Lille stond er zondag geen maat op Wouter Vander Mast. De Trinity topper kende een sterk zwemnummer en kwam achter Stenn Goetstouwers en Tim Brydenbach uit het water. Die twee moesten in het fietsen al bijna een minuut goedmaken op Vander Mast die er alleen vandoor gegaan was.

 

In het looponderdeel bleef Vander Mast een stevig tempo aanhouden zodat zijn overwinning niet meer in gevaar kwam. Goetstouwers gooide Brydenbach, eerder deze week nog ziek geweest, van zich af in de eerste van vier looprondes. Achter de plaatselijke favoriet vochten vier atleten voor de vierde plaats met Rinus Holvoet als snelste loper. De triatleet zette zijn nieuwe uitrusting van zijn Zuidfranse team meteen in de kijker met de vierde plaats voor Tim Jacobs, Sanne Swolfs en Paul Embrechts.

wouter vdm lille

Wouter Vander Mast als derde uit het water (foto: Katrien Decru)

Vooraan bleven de posities ongewijzigd met eindelijk een verdiende overwinning voor Wouter Vander Mast. Stenn Goetstouwers pakte het zilver en het brons was voor Brydenbach voor eigen volk.

leen vdd

Leen Vanden Daele op weg naar haar 1ste zege (foto: Ellen Rombouts)

Bij de vrouwen behaalde Leen Vanden Daelen haar allereerste overwinning ooit. Leentje stond al vaak op het podium maar nog nooit op het hoogste schavotje. In het zwemmen lag ze al in derde positie, achter Fien Torbeyns en Stefanie Lefevre. Op de fiets greep Leen al snel de koppositie om die niet meer af te geven. Lefevre volgde in het lopen nog een tijdje op 45 seconden maar slaagde er niet meer in dichterbij te komen. Ilse Van Hout van KTT pakte het brons.

 

WedstrijdidKijker

 

Uitslag

 

Triatlon Affiche 2014 6 sponsors 978