Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Rijnders neemt revanche in Diekirch
Duathlon

Pieter Rijnders neemt revanche in Diekirch

start Diekirch

Francois Humblet en Pieter Rijnders helemaal rechts bij de start (foto: John Raadschelders)

Nauwelijks drie weken nadat hij door een spijker en de bijhorende klapband uit medaillekoers werd geslagen in het EK Powerman in Horst aan de Maas heeft Pieter Rijnders revanche kunnen nemen. Onze landgenoot won de hernieuwde Powerman Luxemburg, nu op het grondgebied van Diekirch. Hij haalde het voor Belgisch kampioen korte afstand Francois Humblet die meteen een knalprestatie neerzette op de 10 km lopen, 60 km fietsen en 10 km lopen. Met 7 landgenoten in de top-13 waren de Belgen collectief ook het sterkst.

Rijnders en Humblet gingen er al in de eerste run vandoor, samen met de snelle Fransman Yannick Cadalen. In het fietsonderdeel zette Rijnders de aanval in. Cadalen wist het verschil op de ETZ-atleet nog enigszins te beperken tot 35 seconden, maar Humblet moest al 2,5 minuut prijsgeven. In de laatste run speelde de Brusselaar nog haasje over met Cadalen, meteen goed voor zijn eerste zilver op een Powerman. Cadalen pakte het brons.

Francois Reding, de Belgische Luxemburger, werd knap vijfde en Jan Meysmans pakte de tiende plaats. Met Stephan Schwall op 11, Brechy Vandecasteele op 12 en Willem Dierckx op 13 was het Belgische feestje in Diekirch compleet. 

De vrouwenwedstrijd was minder sterk bezet en dat gaf de Hongaarse Anna Halasz de kans om haar allereerste Powerman in de wacht te slepen. De Deense Melina Olsen werd al even verrassend tweede en met het brons voor Sandra Huberty mochten de thuissupporters juichen. Onze landgenote Anais Oulukoff werd tiende, Silke Baumer was elfde.

 

Uitslag