Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dan toch Sara Van De Vel
Duathlon

Dan toch Sara Van De Vel

vrouwen ruddervoorde

Al bij de start in de juiste volgorde (vanaf links): Van De Vel, Geldhof en Nulens (foto: Ann Vanneste)

In Ruddervoorde was zondag het aantal atleten beperkt op de sprintduatlon, maar we kregen niettemin een topveld te zien. Vooral de strijd bij de dames was superspannend met tweevoudig Belgisch kampioene Ilse Geldhof die het bij haar comeback na blessureleed opnam tegen vice-sprintkampioene Sara Van De Vel. De Antwerpse haalde het nipt. Bij de mannen was Fransman Julien Brazy alweer aan het feest.

Brazy ging er samen met Glen Laurens vandoor in het eerste lopen. Ook in het fietsen gaven de twee elkaar geen duimbreed toe. Pas in de slotkilometers van het tweede lopen wist DoBrazyl 25 seconden uit te lopen op Laurens en de winst te pakken.

brazy ruddervoorde

Julien Brazy wint in Ruddervoorde (foto: Julien Brazy)

Vincent Van de Walle werd 9 seconden later derde voor Fransman Victor Steelandt en Nederlander Armand Van Der Smissen. 

Sara Van De Vel volgde na de eerste wissel op een handvol seconden van Ilse Geldhof. De Belgische kampioene zag de Antwerpse belofte terugkomen in het fietsen en vocht dan een langgerekt spurtgevecht uit in de laatste 2,5 km. Van De Vel haalde het uiteindelijk met slechts 7 seconden verschil. Kim Nulens pakte de derde plaats.

 

Uitslag