Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Suetens nu al man van het voorjaar
Nieuws

Tom Suetens nu al man van het voorjaar

Suetens wint Geel

Tom Suetens geflankeerd door Willem Brems (l) en Ruben Geys (r)

“Een kwart is nog wat anders dan een achtste”, zei hij ons vorige week nog. Maar in Geel, in de eerste Flanders Cup kwarttriatlon van het seizoen, bevestigde Tom Suetens dat hij nu al dé man van het voorjaar is. De Zamaro Triper4mance atleet won op indrukwekkende wijze zijn eerste kwarttriatlon. En Joke Coysman was blij dat haar afstand voor het eerst op het menu stond. Het leverde meteen goud op na twee derde plekken de laatste twee weken.

 

 

Coysman kende een goede zwemstart. Tijdens de 1000 meter bleef ze vlot in het gezelschap van Linda Vitova en Christine Verdonck. De Trinity-atlete had een mindere wissel en moest meteen 15″ toestaan op Joke. De sneltrein uit De Pinte daverde al snel over Vitova heen. De Tsjechisch-Wuustwezelse probeerde zo goed mogelijk aan te klampen, maar meer dan een vierde plaats zat er vandaag voor de jonge 185-Sportoase-atlete niet in.

Voorin reed Joke gemakkelijk weg. Na de tweede wissel had ze 3 minuten voorsprong op de achtervolgsters en die marge bouwde ze verder uit in het lopen. Leen Vanden Daelen rukte ondertussen op en haalde het zilver binnen voor Christine Verdonck. “Het was vandaag in het water warmer dan op de kant,” lachte Joke na afloop. “Het liep prima voor mij en ik ben blij met mijn overwinning. Maar ik kijk nu vooral uit naar een warme douche”, aldus een verkleumde Coysman.

 

De koude speelde verschillende atleten parten. Onder hen onder andere Marten Van Riel, die als topfavoriet van start ging, lang mee voorin streed, maar dan last kreeg van zijn maag en de kou en uit de wedstrijd stapte. Vooraan was het pleit dan al lang beslecht. Tom Suetens was samen met Stef Verachten, Kjell De Hertog, Willem Brems en Van Riel uit het water gekomen. De vijf koplopers namen meteen een stevige voorsprong en op de fiets kon alleen Brems het tempo van de ontketende KTT-atleet volgen.

In de laatste 10 km lopen volgde TurboTom hetzelfde recept als vorige week in Lille. Hij ging er genadeloos van door en liet Willem Brems ter plaatse. Daardoor lagen goud en zilver al vroeg vast. In de strijd om het brons kwam Ruben Geys nog uit de achtergrond terug. De Balenaar werd derde voor Nederlander Sven Strijk. Geert Janssens werd knap vijfde en Wouter Monchy spurtte voor plaats zes nog voorbij Stef Verachten.

 

Uitslag