Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen op de afspraak in Lanzarote
Nieuws

Belgen op de afspraak in Lanzarote

bert jammaer lanza im

Bert Jammaer pakt brons op “zijn” Lanzarote (foto: Johan Van den Broeck)

Met 109 Belgische deelnemers blijft de Ironman van Lanzarote de meest populaire lange afstandswedstrijd bij onze landgenoten. Bovendien deden de Belgen het uitstekend, met Bert Jammaer op kop. De Sands Beach atleet bewijst dit seizoen wedstrijd na wedstrijd nog altijd top te zijn. De tweevoudige winnaar van Lanzarote behaalde een schitterende derde plaats.

Bert kwam op korte afstand van Uplace-BMC’er Romain Guillaume en de Deen Hendrik Hyldelund uit het water. Die twee laatsten gingen er vandoor tijdens het fietsen, maar Jammaer bleef in derde positie samen met Berger standhouden. Hij wisselde op 7 minuten, maar zette vervolgens een degelijke marathon neer. Met een looptijd van 3u03’35 leek de voormalige prof, die tegenwoordig een groot deel van zijn tijd op Lanzarote bij Sands Beach woont, op weg naar het zilver. Maar dat was buiten de Spanjaard Miquel Blanchart gerekend. Die zette een ongelofelijke 2u48 neer als marathontijd op de zwaarste Ironman in Europa.

Vooraan stond er geen maat op Romain Guillaume. De Fransman streed constant voorin en zorgde voor de 7de overwinning van het seizoen voor het Belgisch-internationale Uplace BMC Pro Triathlon team, de ploeg waarvan Bert Jammaer vorig jaar nog deel van uitmaakte.

Bij de age groupers deed Timothy Van Houtem het uitstekend. De Belgische kampioen volledige triatlon werd 12de overall en pakte daarmee goud in zijn leeftijdscategorie. Nelis Pex werd 18de, goed voor zilver in dezelfde categorie (waarin Bart De Vrieze 6de eindigde). En in 20ste plaats volgde Xavier Diepart, die brons behaalde in de age group 35-40. Michael Dewilde werd 28ste overall en 5de in diezelfde categorie.

Bij de dames had Stefanie Adam lang uitzicht op een topprestatie. De TBB atlete zette een stevige zwemproef neer en ging er dan hard vandoor op de fiets. Haar voorsprong na de 180 km bleek niet groot genoeg. In de marathon bleef ze op karakter doorgaan en ondanks een tijd van 3u46 sleepte ze alsnog een zesde plaats uit de brand. Lucy Gossage klopte de verrassende Duitse Susan Blatt en de Uplace BMC atlete Corinne Abraham werd derde. Stefanie was ontgoocheld. “Door maag- en darmproblemen, al sinds woensdag, miste ik de kracht om een goed resultaat neer te zetten. Ik heb tenminste wel de finish gehaald. Ik reken er op volgende wedstrijd beter te zijn”, vertelde Stefanie.

debbie lanza

Debbie Verstraeten verspeelde meer dan 11 minuten in het zwemmen, maar vocht zich terug naar de negende plaats, goed voor winst in haar age group.

 

Uitslagen