Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel stunt ook in WTS
Nieuws

Claire Michel stunt ook in WTS

claire yokoh

Claire Michel in 2de positie achter Gwen Jorgensen (foto: ITU)

Een week na het brons in de wereldbekermanche van Chengdu heeft Claire Michel zaterdagochtend onze tijd meer dan bevestigd in de World Triathlon Series van Yokohama. De Brusselse liep naar een indrukwekkende zesde plaats, meteen goed voor het beste Belgische resultaat bij de dames sinds de 4de plaats van Kathleen Smet op de Olympische Spelen in Athene in 2004 (die in datzelfde jaar een wereldbeker won in Cornerbrook en in 2001 5de was op het WK in Edmonton).

 

 

Claire werd in het zwemmen opnieuw op achterstand gezet. Het blijft een onderdeel om aan te werken, maar net zoals in Chengdu slaagde de achtervolgende groep er in om het gat met de koploopsters dicht te fietsen. Een grote groep begon samen aan de 10 km lopen. Claire Michel volgde nog even in de voetsporen van Gwen Jorgensen, maar de Amerikaanse was te snel en won in 1u58’38. Thuisatlete Ai Ueda werd tweede en de Poolse Agnieska Jerzyk liep verrassend naar het brons. Claire Michel finishte in 1u59’59 als zesde op nauwelijks een halve minuut van het podium.

Bij de mannen kregen we hetzelfde scenario. De achtervolgende groep kreeg de koplopers te pakken zodat meer dan 30 atleten zouden strijden om de overwinning. Daarbij geen Belg, want Simon De Cuyper miste de aansluiting vooraan en vocht een verloren strijd in de achtervolging. Hij zette nog wel een degelijke run neer en finishte als 35ste op 5’17 van winnaar Javier Gomez.

sprint yokoh

Gomez wint de sprintfinish van Mola (foto: ITU)

De Spanjaard zorgde samen met zijn landgenoot Mario Mola en Zuid-Afrikaan Richard Murray voor pure promotie voor de OD triatlon. Met een sub-30 run hielden ze het lang spannend. De Brownlee broertjes moesten al snel lossen. Eerst zakte Alistair weg bij een versnelling van Javier Gomez. Vervolgens ging Murray aanvallen waardoor ook Johnny er af moest. Toen Mola zich aan kop zette, ging het ook voor Murray te snel en op die manier kregen we een superspannende eindspurt tussen Mola en Gomez. Schouder aan schouder kwamen ze naar de finish, waar de meer ervaren Gomez het erg nipt haalde.

 

Uitslag vrouwen

Uitslag mannen