Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Romain Loop en Amber Rombaut naar Youth Olympic Games
Nieuws

Romain Loop en Amber Rombaut naar Youth Olympic Games

amber weert 1

Amber Rombaut als eerste uit de wissel (foto: 3athlon.be)

Twee chaotische zwemstarts, twee pittige wedstrijden met een spannend verloop en uiteindelijk twee geslaagde kwalificaties… De Europese qualifier voor de Youth Olympic Games in Weert werd een succes voor de Belgen. Amber Rombaut wisselde na het fietsen als eerste en bleef na 5 km lopen op karakter doorgaan voor een 12de plaats overall. Als tiende land waren we meteen zeker van kwalificatie. Bij de jongens werd het nog spannender.

romain weert 1

Romain Loop zorgt voor de kwalificatie (foto: 3athlon.be)

Noah Servais zou de uitgesproken kopman worden, maar hij miste zijn start compleet en begon als allerlaatste te zwemmen. Daardoor raakte hij ook de aansluiting met de kopgroep kwijt. Daarin slechts één Belg, Romain Loop. Die knapte zijn deel van het fietswerk op, maar overtuigde vooral in een schitterende loopproef waarin hij vriend en vijand verraste. De Britten en de Spaanse ploeg domineerden, maar door zijn sterke finish liep Romain ons land naar een 7de plaats.

Bij de meisjes was de internationale strijd nog iets feller. Lone Meertens kende een compleet mislukte zwemstart in de chaos met de koorden in het te smalle zwemparcours in Weert. En dus kwam alle druk op de schouders terecht van debutante Hanne De Vet, die het uitstekend deed in de achtervolgende groep en naar een mooie 20ste plaats liep, en Amber Rombaut. 

De dochter van Francoise Wellekens zette een knappe zwemproef neer, speelde haar rol tijdens het fietsen en begon in pole position aan het lopen. Al in de eerste ronde zag ze een paar snelle meisjes voorbij rennen, maar ze bleef haar tempo aanhouden en zorgde met een 13de plaats individueel en als 10de land voor de kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen.

Hanne Weert 1

Hanne De Vet bij haar debuut (foto: 3athlon.be)

Lone Weert 1

Lone Meertens miste haar zwemstart (foto: 3athlon.be)

“Of ik tevreden ben? Dat hoef je me niet eens te vragen nu. Ik ben supergelukkig. De wedstrijd verliep, ondanks de chaotische zwemstart, perfect voor mij. Ik heb een beetje blufpoker gespeeld in de laatste fietsronde. Omdat ik wist dat de achtervolgende groep dichterbij kwam, heb ik de beslissing genomen om als eerste de wisselzone binnen en buiten te gaan. Dat gaf me net voldoende voorsprong om de kwalificatie binnen te halen. Ik kijk enorm uit naar die Jeugd Olympische Spelen en ik ben blij dat Romain ook meegaat, zodat we er met zijn tweetjes de Belgische kleuren kunnen verdedigen”, aldus de SMO-Specialized atlete.

De Nederlands-Belgische Kirsten Nuyes trad aan voor Oranje en werd knap negende. De 185-Sportoase atlete uit Wuustwezel kwalificeerde zich zo eveneens voor de YOG. Coach Marc Herremans was uitermate tevreden. “Een knap internationaal debuut van Hanne, die veel geleerd heeft vandaag, en een heel mooie prestatie van Kirsten. Ik ben supercontent”, aldus een blije Marc, die een ferme knuffel kreeg van zijn twee paradepaardjes. Dat Nuyes tegelijk wat geplaagd werd over de verkeerde kleur wedstrijdpakje na ze er met plezier bij…

marniq weert 2

Marniq Clarebots (foto: 3athlon.be)

 

noah weert 1

Noah Servais (foto: 3athlon.be)

 

Uitslagen meisjes

Uitslagen jongens