Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hongerklop van Heemeryck levert Goetstouwers zege op
Nieuws

Hongerklop van Heemeryck levert Goetstouwers zege op

stenn bilzen

Goetstouwers zat de hele tijd solo in achtervolging op Heemeryck (foto: Sport-Events)

Stenn Goetstouwers werd zondag de verrassende winnaar van de 111 van Bilzen. In de aparte formule van 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen was hij de meest regelmatige. Het leek er nochtans op dat Pieter Heemeryck een one man show zou opzetten, maar de LTTL-atleet viel halverweg het lopen uit. De andere favorieten Bob Martens (rode kaart, DSQ) en Wouter Vander Mast (4 dagen ziek geweest, 7e plaats) deden evenmin een gooi naar het podium. 

Pieter Heemeryck had de concurrentie na de iets langere zwemproef al op een flinke achterstand gezet en ging er op de fiets hard vandoor. De topper van het Oilservice team bouwde in de 100 km lange tijdrit een comfortabele voorsprong uit. “Maar na 70 km fietsen ging het licht plots uit. Ik kreeg een hongerklop wegens een te kort aan suikers. De combinatie met de hitte (waar Pieter eerder in Geel bvb. al een keer last van had) maakte dat ik halverwege de loopproef uitgeteld aan de kant lag. We weten dus wat we hiervan kunnen leren. En ik heb helemaal geen pijn gevoeld van mijn teen (die hij onlangs brak maar waarmee hij toen zijn wedstrijd wel uitdeed). Dat is het grootste pluspunt”, aldus Pieter.

Stenn Goetstouwers kwam in de laatste van drie fietsronden terug tot op een halve minuut van Heemeryck, maar kreeg in het eerste gedeelte van het lopen dat gat niet meteen gedicht. Toen de leider uitviel, lag de weg naar zijn grootste overwinning tot nogtoe helemaal open.”Tja, zonder het uitvallen van Pieter had ik hier nooit gewonnen, dus ik heb geluk gehad”, relativeerde Stenn zijn prestatie. “En ja, het klopt misschien wel dat je naast het presteren ook aandacht moet hebben voor eten en drinken. Dat hoort nu eenmaal bij triatlon. Wat dat betreft, lukte het voor mij vandaag perfect. Ik heb bovendien helemaal geen last gehad van mijn knie die me de vorige weken in Lille en in Geel wel parten speelde. Dat geeft me goede hoop voor de rest van het seizoen. Dan richt ik mij opnieuw op de langere afstand”, aldus de 185-Sportoase atleet.

Glenn Vekemans zag zijn vele kopwerk in de achtervolging beloond met het zilver. Het duurde tot de laatste ronde eer zijn grote groep de eenzaten Wouter Vander Mast en Bob Martens opslorpten. De Nederlander kreeg een rode kaart, hoewel hij 80% van zijn fietsproef alleen aflegde. De referees waren streng maar rechtvaardig dit jaar, waardoor we een faire editie kregen. Een groot aantal atleten weigerde echter om na een gele kaart in de penaltybox plaats te nemen en kregen daardoor rood.

Zo moesten Kris Steyaert en Julien Robin na de finish hun derde en vierde plaats afstaan. Het brons ging zo onverwacht naar Sylvain Denis.

xenia bilzenXenia Luxem zette een stevige loopproef neer, maar kreeg rood (foto: Ludo van der Put)

Bij de vrouwen was Xenia Luxem het grootste slachtoffer. Regel was dat een atleet na een gele kaart in dezelfde ronde nog naar de strafbox moest. Xenia zat haar straf een ronde te laat uit, ging door, werd nog knap tweede na een sterke loopproef, maar werd alsnog gediskwalificeerd. Dat gebeurde allemaal op minuten van de verdiende winnares Karlijn Van der Burg. De jonge Nederlandse zet dit seizoen definitief de stap naar de lange afstand. Ze ging bij het zwemmen al stevig aan de leiding en bouwde een voorsprong van meer dan zeven minuten uit. Leen Vanden Daelen  stond voor de derde week op rij weer op het podium met zilver. Het brons was voor haar goede vriendin Stefanie Lefevre.

 

Uitslag