Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bevestiging, ziekte en twee straffe debuten: 70.3 Ironman Aix-en-Provence
Nieuws

Bevestiging, ziekte en twee straffe debuten: 70.3 Ironman Aix-en-Provence

aix en provence

Tine Deckers (rechts) wint opnieuw zilver (foto: 70.3 Ironman Pays d’Aix)

Als de 70.3 Ironman van Aix-en-Provence dit weekend iets aantoonde, dan was het vooral dat ons land zijn rijke lange afstandstriatlon traditie verderzet met een aantal jonge atleten. Kenneth Vandendriessche en Alexandra Tondeur zetten beiden een indrukwekkend debuut op de halve ironman neer. Tine Deckers zorgde dan weer voor de bevestiging en een door ziekte geplaagde wereldkampioen Frederik van Lierde werd alweer vierde.

De Oilservice atleet voelde zich de hele dag niet goed in Frankrijk. “Al bij het zwemmen merkte ik dat ik niet over al mijn energie kon beschikken. Daardoor verloor ik de voeling met de kopgroep en moest ik een minuut toegeven. In het fietsen beterde het er niet op en in het lopen voelde ik me flauw en slap, met maag- en spierkrampen tot gevolg. Wat het precies is, weet ik niet. Iets verkeerd gegeten of iets onder de leden? Ik ben er niettemin voor blijven gaan en ben blij dat ik op karakter toch nog vierde werd”, aldus Frederik van Lierde.

kenneth

Kenneth Vandendriessche: “Het zwemmen ging dit keer goed” (foto: Club Shifting Gears)

De wereldkampioen bleef slechts twee minuten voor op Kenneth Vandendriessche. De Club Shifting Gears atleet kende een perfecte wedstrijd. “Het ging veel beter dan verwacht. Ik ben erg blij met dit resultaat. Ook het zwemmen ging deze keer goed. Dit was mijn Ironmandebuut, maar ik kan niet wachten om opnieuw aan te treden in een dergelijke wedstrijd. Jammer dat ik de sprint om de vijfde plaats verloor, maar ik ben toch vooral erg tevreden dat ik ook in het lopen nog voldoende energie over had om een toptijd neer te zetten!” vertelde Kenneth.

Ook Hannes Cool deed het uitstekend ondanks een mindere zwemstart. Na een stevig fietsnummer pakte hij in de halve marathon een 7de plaats. “Het was een goede race voor mij, ik merk dat ik sterker aan het worden ben en kijk al uit naar de volgende wedstrijd in Pescara (70.3 Ironman). Als het me lukt om daar beter te vertrekken in het zwemmen, moet een sterke prestatie opnieuw mogelijk zijn,” vertelde Hannes.

Tine Deckers was supertevreden met haar tweede plaats. De Leuvense bleef heel lang in de running voor de overwinning maar zag op de halve marathon alleen nog Jeanne Cologne voor zich dulden. “Een geslaagde week voor mij met twee keer een tweede plaats”, liet Tine weten. “Vanaf nu gaat de focus richting Ironman Nice (waar ze drie keer won – nvdr). Ik vertrek deze week daarom op hoogtestage naar Font Romeu.”

Ook Alexandra Tondeur kon met haar geluk geen blijf. Het Waalse toptalent is aan een superseizoen bezig en bevestigde in Aix-en-Provence met een schitterende zevende plaats in haar debuut op het 70.3 Ironmancircuit. “Slechts anderhalf jaar nadat ik opnieuw met triatlon ben begonnen, word ik hier zevende. Ik had het niet mooier kunnen dromen. Blijkbaar krijg je in het leven soms toch een tweede kans. Maar de weg is nog lang, maar gelukkig krijg ik goede ondersteuning,” aldus Alexandra The Great.