Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geens, Denteneer en De Keyser pakken uit in Bratislava
Nieuws

Geens, Denteneer en De Keyser pakken uit in Bratislava

Jelle Bratislave

Jelle Geens (rechts) na de wissel in Bratislava (foto: ETU)

De Belgische mannen hebben op de ETU-cup in Bratislava volop hun kans op een EK-ticket voor Kitzbuhel (21-22 juni) gegrepen. Peter Denteneer opende met een sterk zwemnummer in de voeten van Richard Varga en vormde samen met 4 andere atleten de kopgroep die ook tijdens het fietsen heel de tijd zou voorop blijven. In de achtergrond vormde zich een grote groep met daarin alle andere Belgen: Christophe De Keyser, Wannes Swinnen, Jelle Geens en Arthur De Jaegher, die zijn debuut maakte bij de elite.

 

Deze achtervolgende groep kon tot op 25 seconden komen tijdens het fietsen. Een voorsprong die zeker nog te overbruggen viel door de snelle lopers. Naast de Nederlander Jorik Van Egdom en de Italiaan Matthias Steinwandter mag ook Jelle Geens zeker bij die snelle lopers gerekend worden. 

Zij konden snel enkele atleten bijhalen maar het duo Nieschlag-Varga zou uitmaken wie die winnaar was. Justus Nieschlag haalde het voor Varga en Steinwandter terwijl Jelle naar een knappe vijfde plaats liep. Naast Jelle eindigde ook Peter Denteneer (8ste) en Christophe De Keyser (11de) in de top 16. Arthur De Jaegher debuteerde met een knappe 32ste plaats, Wannes Swinnen werd even later 44ste.
Jelle Geens was uiteraard tevreden. “Na twee mindere races presteerde ik eindelijk nog eens op niveau. Dus ben ik blij met mijn vijfde plaats. Mijn zwemmen blijft een werkpunt. Maar het fietsen en het lopen ging al veel beter”, vertelde Jelle.
Voor Peter Denteneer was een 8ste plaats voldoende om zich te kwalificeren voor het EK. “Ik heb goed in de voeten van Varga kunnen meezwemmen en nadien werkten we met zes goed samen in het fietsen. Tijdens het lopen heb ik nog een tijdje als vierde gelopen, maar dan kwamen snellere mannen zoals Jelle ‘The Rabbit’ Geens me voorbij gevlogen. Dankzij een DSQ voor me werd het alsnog een achtste plaats. Ik ben blij dat ik naar het EK kan,” aldus de EFC-ITC atleet.
Ook in de dameswedstrijd stonden met Charlotte Deldaele en Ine Couckuyt 2 Belgen aan de start. Charlotte raakte door een dubbele valpartij de achtervolgende groep kwijt en was tot achtervolgen aangewezen in het fietsen. Ine Couckuyt, die na ziekte in Quarteira ook haar ETU debuut maakte bij de elite, raakte achterop tijdens het zwemmen maar kon dankzij een snelle wissel en een goed fietsnummer de aansluiting maken. In de afsluitende loopproef liepen Charlotte en Ine naar een respectievelijk 23ste en 29ste plaats.